Terörist israil, Gazze'deki Türk-Filistin Dostluk Hastanesini bombaladı

Terörist israil, Gazze'deki Türk-Filistin Dostluk Hastanesini bombaladı

İşgalci israil ordusu, Gazze İslam Üniversitesi Tıp fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Türk-Filistin Dostluk Hastanesine saldırı düzenledi

Türk-Filistin Dostluk Hastanesi Müdürü Subhi Sukeyk, AA muhabirine israilin hedef aldığı Gazze'deki sağlık idaresine ait hastanede hasarın meydana geldiğini söyledi.

Sukeyk, "Türk-Filistin Dostluk Hastanesinin üçüncü ve son katı bombalanarak ciddi hasar meydana geldi." dedi.

Hastanenin üçüncü katında çıkan yangının kontrol altına alındığını aktaran Sukeyk, "Bombalama, bazı elektromekanik sistemlerin bozulmasına yol açtı, hasta ve sağlık çalışanlarının hayatını tehlikeye attı." diye konuştu.

Sukeyk, israil ordusunun hastanenin çevresini birçok kez hedef aldığını hatırlatarak, "İşgal güçleri, kanser hastalarının acılarını artırıp onları ilaçtan ve tedavi için dışarı gitmekten mahrum bırakmakla kalmadı, aynı zamanda hastane çevresini de hedef alarak hayatlarını tehlikeye attı." ifadesini kullandı.

hastane.jpg

TÜRKİYE’NİN YAPTIRDIĞI HASTANE 6 YIL ÖNCE HER ŞEYİYLE YEREL SAĞLIK İDARESİNE DEVREDİLMİŞTİ

Türk-Filistin Dostluk Hastanesi, Gazze Şeridi’nin doğusunda, israil ordusunun sabah saatlerinde karadan girip geri çekildiği bölgeye yakın bir yerde bulunuyor.

Gazze Şeridi’nde kanser hastalarının da tedavi gördüğü Türk-Filistin Dostluk Hastanesi, tam teşekküllü bir eğitim ve araştırma hastanesi niteliği taşıyor.

Gazze İslam Üniversitesi Tıp fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Türk-Filistin Dostluk Hastanesi, Gazze’de ihtiyaç duyulan doktor, hemşire ve benzeri sağlık personelini de yetiştiriyor.

Filistin’in en büyük hastanelerinden biri olarak öne çıkan Türk-Filistin Dostluk Hastanesi, yaklaşık 34 bin 800 metrekarelik alan üzerine kurulu, 3 katlı ve 180 yatak kapasiteli.

Türkiye'nin yaptırdığı hastane, 2017 yılında inşası tamamlandıktan sonra her şeyiyle Gazze’deki sağlık idaresine devredilmişti.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.