Teröre tepki gösterip köprü yaptılar

Teröre tepki gösterip köprü yaptılar

Şemdinli'de terör örgütünün köprülerini kullanılamaz hale getirdiği ve saldırıya tepki için yürüyüş düzenleyen Konur Vadisi'nde yaşayan vatandaşlar ulaşım için ağaçtan köprü yaptı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Konur Vadisi'nde terör örgütü PKK mensupları tarafından köprüleri patlayıcıyla kullanılamaz hale getirilen vatandaşlar, ulaşımlarını sağlamak için dereye ağaçtan köprü yaptı.

Alınan bilgiye göre, 2 Eylül'de ilçeye bağlı Konur ve Uğuraçan köyleri ile bu köylere bağlı Aktütün, Yeşilbayır ve Dereyanı mezralarına ulaşımı sağlayan iki köprünün teröristlerce yerleştirilen patlayıcıyla kullanılamaz hale getirilmesinin ardından vatandaşlar, ilçeden ihtiyaçlarını karşılamak için dereye ağaçtan köprü hazırladı.

Vatandaşlar, hasar gören köprülerin onarım çalışmalarının tamamlanmasına kadar bu köprüyü kullanarak ilçeye ulaşımlarını sağlamaya çalışacak.

Teröre tepki için yürüyüş düzenlemişlerdi

Konur Vadisi'nde yaşayan vatandaşlar, bir süre önce terör örgütünce bölgelerindeki köprü ve baz istasyonlarına yönelik terör saldırılarına tepki gösterip, yürüyüş düzenlemişti.

Yürüyüş esnasında vatandaşlar, ulaşım ve iletişimlerinin engellenmesine neden olan saldırıları kınamıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.