'Teröre destek verenlerin sosyal yardımları kesilecek

'Teröre destek verenlerin sosyal yardımları kesilecek

'Ağrı Valisi Işın, "Teröre doğrudan veya dolaylı destek veren kim olursa olsun, devletten bir kuruşluk yardım alamayacaktır, sosyal yardımları kesilecektir" dedi.

Vali Musa Işın, terörün hiç kimseye faydası olmadığını ve bir insanlık suçu olduğunu belirterek, "Teröre doğrudan veya dolaylı destek veren kim olursa olsun, hiçbir şekilde devletten bir kuruşluk yardım alamayacaktır, sosyal yardımları kesilecektir" dedi.

 Ağrı'da, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında mali destek almaya hak kazanan 32 projeye ilişkin imza töreni Ahmed-i Hani Toplantı Salonu'nda yapıldı.
 
Vali Işın, törende yaptığı konuşmada, SODES kapsamında Ağrı'dan 55 proje sunulduğunu, bunlardan gerekli koşulları taşıyan 32'sinin kabul edildiğini belirterek, son 5 yılda SODES desteği sağlanan 326 proje ile 33 milyon 744 bin lira büyüklüğe yatırımın kente kazandırıldığını bildirdi. 
 
Yeni yatırımların hayata geçmesi için huzur ve güven ortamının önemine işaret eden Işın, şunları söyledi:
 
"Bunun için amacımız kenti her türlü şiddetten ve terörden arındırmaktır. Eğer biz kentimizde huzuru sağlamazsak, bu projelerin hiçbir anlamı kalmaz. Bu projelerin hiçbirinin hayata geçirilir tarafı da olmaz. Hepinizden ricam kentimize sahip çıkalım. Burada yaşıyoruz, bu memleket bizim memleketimiz. Memleketimize sahip çıkalım."
 
"Devlet vatandaşına her zaman sahip çıkıyor"
 
Devletin her zaman vatandaşına sahip çıktığını, "aç olduğunu, sağlık hizmeti alamadığını, çocuğunu okutmak istediğini ancak maddi gücünün yetmediğini" söyleyen her vatandaşın kendisine başvurabileceğine ve sorunun giderileceğine dikkati çeken Işın, bir devletin bu ihtiyaçları garanti altına almasının, o devletin vatandaşına sahip çıktığının göstergesi olduğunu vurguladı.  
 
Işın, devletin bir tek teröre ve teröre destek olanlara asla müsamaha göstermeyeceğini ifade ederek, şöyle dedi: 
 
"Devlet, kendisine silah doğrultanlara yardım edenlerin yanında olmayacaktır. Terörün karşısında olacağız. Teröre doğrudan veya dolaylı destek veren kim olursa olsun, hiçbir şekilde devletten bir kuruşluk yardım alamayacaktır. Sosyal yardımları kesilecektir. Kendisine ihanet edenlere hiç kimse, ne siz ne ben ne de başkası, 'sen iyi yapıyorsun, aferin' deyip gülücük atmaz. Vatandaşımıza, askerimize ve polisimize kurşun sıkan, vatandaşımızın aracını yakan, doktorunu öldüren hiçbir kimseye, ona yardım edenlere, uşaklık eden hiçbir kimseye, ne bizim vicdanımız ne de halkın vicdanı, onun yanında yer almaya ve yardım etmeyi kabul etmez."
 
"Bu ülkenin ekmeği, aşı herkese yeter" 
 
Vali Işın, terörle sonuç almanın mümkün olmadığını vurgulayarak, "Kesin olarak söyleyeyim, bu devlet çok güçlüdür. İsyan edenleri ezer ve yok eder. Her ne pahasına olursa olsun. Terör örgütü ve yandaşları hiçbir şekilde bundan kazançlı çıkmayacaktır. Biz istiyoruz ki, hiç kimse ölmesin. Bu ülkenin ekmeği, aşı ve suyu herkese yeterli derecededir. Herkes için vardır" ifadesini kullandı.
 
Vatandaşlardan kentlerine ve çocuklarına sahip çıkmalarını isteyen Işın, "Bir sefer yaşayacağız, ikinci sefer dünyaya gelme şansımız yok. Bunu bilelim, canımıza sahip çıkalım. En kutsal hak, yaşam hakkıdır, bunu koruyalım. Gençlerimizi bu ateş ve felaketten muhafaza edelim" dedi. 
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.