'Terör örgütü Kürt halkına zulüm yapıyor'

'Terör örgütü Kürt halkına zulüm yapıyor'

EKONOMİDEN Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, terör örgütünün Kürt halkına zulüm yaptığını söyleyerek, “Terörle mücadele hiçbir dönemde olmadığı gibi güçlü bir şekilde gidiyor ve kararlı bir şekilde sonuna kadar sürecek” dedi.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte Şehitkamil Kültür Merkezi’nde düzenlenen Ardıl Barajı ve 8 tesisin temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, terör örgütünün Kürt halkına zulüm yaptığını kaydetti. Terörle mücadelenin kararlı bir şekilde devam edeceğini belirten Mehmet Şimşek, şunları dedi:

“Coğrafyamızda kan ve gözyaşı var. Bazıları Suriye ve Irak’ta yapılanları Türkiye’de de uygulamak istiyor. Buna asla izin vermeyeceğiz. Biz başından beri dedik ki, bu memleketin sorunu varsa bu sorunu daha çok demokrasi daha çok hak ve özgürlük, daha çok kardeşlik içerisinde çözeceğiz dedik. Bu konuda her türlü samimiyeti gösterdik, gereken reformları yaptık. Gereken adımları attık, ama bölücü terör örgütünün derdi ne Kürt kardeşlerimizin hakkıdır, ne onların hukukudur ne de onların refahıdır. Bölücü terör örgütünün derdi Kürtler olsaydı, Kürtlerin hakkı olsaydı, Kürtlerin geleceği olsaydı, o zaman silahların çoktan gömülmüş olması gerekiyordu, çünkü Türkiye demokratlaşma anlamında hiçbir dönemde olmadığı kadar önemli reformlar yaptı. Hiçbir dönemde olmadığı kadar toplumun bütün kesimlerine yönelik olarak temel hak ve özgürlüklerinin temel alanı genişletildi. Türkiye’de demokratik standartlar ileriye taşındı. Yapılacak işler var, ama hak aramanın aracı şiddet olamaz. Hak aramanın yöntemi terör olamaz. Dünyanın hiçbir demokrasisi teröre tolerans gösteremez. Terörün olduğu yerde hak olmaz, huzur olmaz, özgürlükler olmaz. Terör örgütünün amaçları bellidir, ama onlar o amaçlarına ulaşamayacaktır, çünkü bu ülkede benim Kürt kardeşlerim terör örgütü ile arasına mesafe koymuştur. Bu ülkede terör örgütü aradığı desteği bulamamıştır. Çünkü değerli Kürt kardeşlerim bu ülkede bin yıldır kardeşlik bağıyla bağlanmışlardır ve hiç kimse araya girip bunu ayıramaz. Bir sıkıntı var, bu sıkıntının temeli bölücü terör örgütüdür. Terör örgütü Kürt kardeşlerimize zulüm yapıyor. Terörle mücadele hiçbir dönemde olmadığı gibi güçlü bir şekilde gidiyor ve kararlı bir şekilde sonuna kadar sürecek.”

BAKAN EROĞLU: TÜRKİYE’DE GÜZEL İŞLER OLUYOR

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu temel atma töreni öncesinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret ederek, kent hakkında bilgi aldı. Ziyarette konuşan Bakan Eroğlu, Türkiye’de güzel işlerin olduğunu belirterek, kentte 18 projenin hayata geçirileceğinin müjdesini verdi. Gaziantep’i önemsediklerini belirten Eroğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"350 bin kişi dediğiniz, Avrupa'da büyük bir şehir demektir. Gaziantep, bu kadar büyük bir ölçüdeki ekstra bir nüfusu kucaklıyor, bakıyor. Dolayısıyla Gaziantep'in su gibi bazı ihtiyaçları da artıyor. Bu noktada bizde çalışıp çözümler üreteceğiz. O açıdan Düzbağ Projesiyle Gaziantep için büyük bir projeyi hayata geçiriyoruz. Biz Gaziantep'e eli boş gelmedik. 18 proje müjdesiyle geldik. Bu projelerin toplam maliyeti 232 milyon lira. Daha önceden de zaten Gaziantep'e 34 proje müjdesi vermiştim."

Konuşmaların ardından Şimşek, Eroğlu ve törene katılanlar Ardıl Barajı ve 8 tesisin temelini attı.

Dha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.