Terör örgütü DAEŞ'in alıkoyduğu 416 Türkmen kadın ve çocuktan hala haber alınamıyor'

Terör örgütü DAEŞ'in alıkoyduğu 416 Türkmen kadın ve çocuktan hala haber alınamıyor'

Türkmen Milletvekili Hababi, Musul iline bağlı Telafer ilçesinde terör örgütü DAEŞ tarafından kaçırılan 416 Türkmen kadın ve çocuktan halen haber alınamadığını belirtti.

Irak Parlamentosu Göç ve Göçmenler Komisyonu Üyesi ve Türkmen Milletvekili Nehle el-Hababi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Terör örgütü DAEŞ, Musul'u ele geçirdikten kısa bir süre sonra çoğunluğu Şii Türkmenlerden oluşan Telafer ilçesini de kontrolü altına aldı. Bu sırada birçok vatandaşımız ülkenin güvenli bölgelerine ve Bağdat'a sığınmak zorunda kaldı ancak bizim kayıtlarımıza göre 416 kadın ve çocuk bu örgüt tarafından alıkonuldu" dedi. 

Birleşmiş Milletler'e (BM) kaçırılan Türkmenlerin isim listesini vermek istediklerini dile getiren Hababi, "Tam bir listenin yapılması için birçok aile ile temasa geçtik. Maalesef bazı toplumsal nedenlerden dolayı çoğu aile kadın veya çocuklarının kaçırıldığını gizli tutmak istiyor. Elimizdeki bilgilerin az olmasından dolayı, BM'den istenilen veya gerekli yardım alınamadı" şeklinde konuştu. 

DAEŞ tarafından kaçırılan Yezidi kadınlarla ilgili olayın uluslararası arenada dillendirilmesine karşın Türkmenlerden söz edilmemesini Hababi, "Yezidilerin uluslararası düzeyde seslerinin bu kadar yüksek olması, içindeki bulundukları toplumsal faktörlerden kaynaklanıyor" şeklinde açıkladı. 

"Türkmenlerin kaçırma olayını dile getirmekten rahatsızlık duyduğunu dile getiren Hababi sözlerini şöyle tamamladı:

 "Türkmenler, Müslüman ve muhafazakar bir toplumdur. Bunun yanında bölgede aşiret bağı halen güçlü. Daha önce belirttiğim gibi Türkmen aileler bu durumdan bahsedilmesinden veya medyada gündeme gelmesinden bile rahatsız. Bundan dolayı, sesleri çok kısık kaldı ve yeterli bir şekilde dünyaya duyurulmadı. Ailelerin de çok ağır bir psikolojik durumda olduğunun farkındayız."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.