Terör operasyonlarında 544 terörist etkisiz hale getirildi

Terör operasyonlarında 544 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, terör operasyonlarında Silopi'de 135, Cizre'de 308 ve Sur'da ise 101 olmak üzere toplam 544 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı, terör operasyonları kapsamında Silopi'de 135, Cizre'de 308 ve Sur'da ise 101 olmak üzere toplam 544 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, 15 Aralık 2015'te Şırnak'ın Silopi, Cizre ve 19 Aralık 2015'te ise Diyarbakır'ın Sur ilçesinde tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu teröristlere yönelik başlatılan operasyonların devam ettiği belirtildi.

Silopi'deki operasyonlarda bugüne kadar 135 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği vurgulanarak, bu teröristlerin önemli bir kısmının vatandaşların ihbarı sonucu kaçarken yakalandığı kaydedildi.

732 patlayıcı imha edildi

Açıklamada, operasyonlarda 732 el yapımı patlayıcının imha edildiği, 218 barikatın kaldırıldığı ve 31 hendeğin kapatıldığı belirtilerek, "Bölücü terör örgütünün eylem kabiliyeti sonlandırılmakla birlikte, geride kalan hendek ve barikatların ortadan kaldırılması, el yapımı patlayıcıların temizlenmesi ve vatandaşlarımızın güvenliğinin sağlanmasına yönelik arama ve temizleme faaliyetlerine devam edilmektedir. Bu faaliyetin icrası hayati önemi haiz olup, vatandaşlarımızın tehlikesiz bir ortamda huzur içinde yaşamalarına yöneliktir" ifadelerine yer verildi.

Cizre'deki operasyonlarda ilçenin yüzde 67'sindeki hendek ve barikatların kaldırıldığı, bölücü terör örgütü mensubu 308 teröristin etkisiz hale getirildiği, bunlardan bir kısmının da vatandaşların ihbarı sonucu kaçarken yakalandığı vurgulanan açıklamada, operasyonlarda 429 el yapımı patlayıcının imha edildiği, 313 barikatın kaldırıldığı ve 37 hendeğin kapatıldığı belirtildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlarda ise ilçenin yüzde 71'inde hendek ve barikatların kaldırıldığı, 58 el yapımı patlayıcının imha edildiği, operasyonlarda bölücü terör örgütü mensubu 101 teröristin etkisiz hale getirildiği, 59 el yapımı patlayıcının imha edildiği, 84 barikatın kaldırıldığı ve 6 hendeğin de kapatıldığı bilgisi aktarıldı.

Vatandaş askere ve polise sahip çıkıyor

Öte yandan, askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Şırnak'ın Silopi ve Cizre, Diyarbakır'ın da Sur ilçesinde yürütülen operasyonlarda vatandaşlar, askere ve polise sahip çıkıyor.

Vatandaşların desteğinin devam ettiğini vurgulayan askeri kaynaklar, yüzlerinde mutluluk ifadesi taşıyan vatandaşların sayılarının artığını, bunun da güvenlik kuvvetlerini memnun ettiğini belirtti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.