Terör olayları 'beyin göçü'nü artırdı

Terör olayları 'beyin göçü'nü artırdı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal,son dönemde bölgedeki gelişmelerden üniversitelerinin de etkilendiğini söyledi.

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'deki üniversitelerde görev yapan öğretim üyelerinden bazılarının, artan terör olaylarını ve bölgenin sosyal şartlarını gerekçe göstererek görevinden ayrıldığı bildirildi. 

 Yıllarca kentte görev yapan öğretim elemanlarının başka üniversitelere gitmek istemelerine üzüldüklerini belirten Battal, "Son 6 ay içinde bölgedeki olaylar ve değişik nedenlerle fakültelerde 40'ın üzerinde yetişmiş öğretim üyesi istifa etti" dedi.
 
"Batı'daki yığılmanın bölgeye kaydırılması lazım"
 

Batı'daki üniversitelerin bazı bölümlerinde yaklaşık 70 öğretim elemanının görev yaptığını kaydeden Prof. Dr. Peyami Battal, şöyle devam etti:
 
"Batı'daki üniversitelerin bazı bölümlerinde 70 öğretim elemanı görev yaparken, bölgedeki bazı üniversitelerin bölümlerinde 2 öğretim elemanı bile bulunamıyor. Bu nedenle Batı'daki yığılmanın bölgeye kaydırılması lazım. Cumhurbaşkanımız depremde de bize büyük destekler verdi. Geniş ufkuyla Türkiye'nin önünü açan Cumhurbaşkanımızın bizi kabul ederek dinlemesi çok önemli bir olay. Bundan sonra da bize desteklerinin devam edeceğine inancımız tamdır." 
 
"Akademisyenlerin saha çalışması etkilendi"
 
Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Mahmut Doğru, öğretim elemanlarının terör olaylarını ve bölgenin sosyal şartlarını gerekçe göstererek ayrıldığına işaret ederek, "Bölgede görev yapan hocalarımız gitmek istediklerini ilettiklerinde nedenini soruyorum, 'çocuklarımız okula başlayacak', 'ailemize yakın yerlere gitmek istiyoruz' şeklinde gerekçeler sunuluyor. Bölgede yaşanan olaylar da bunları etkileyen faktörlerden biri" dedi.
 
Hakkari Üniversitesi Rektörü Ebubekir Ceylan, "Son zamanlarda daha iyi şartlara sahip yerlerde çalışmak isteyenler ayrılmak istediklerini bildiriyorlar. Biz ayrılmalarına izin vermiyoruz, ancak istifa ederek ayrılıyorlar. Bu da onların kanuni hakkıdır" diye konuştu.
 
AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.