Terör mağduru ailelere psikolojik destek

Terör mağduru ailelere psikolojik destek

Terör saldırıları nedeniyle Sur'daki evlerinden ayrılmak zorunda kalan ailelere Kaymakamlıkça psikolojik danışmanlık hizmeti verilmeye başlandı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör saldırıları nedeniyle evlerinden ayrılmak zorunda kalan ve kaymakamlık tarafından barınmaları sağlanan 20 aileye psikolojik destek veriliyor.

Kaymakamlık, saldırılar yüzünden can güvenliği endişesi bulunan ve evlerini terk etmek zorunda kalan  20 aileye mensup 70 kişinin günlük ihtiyaçlarını da karşılıyor. Kaymakamlık tarafından görevlendirilen uzmanlar, özellikle kadınlar ve çocuklarla görüşerek psikolojik destekte bulunuyor.
 
Destek sağlanan kişilerden 4 çocuk annesi A.B, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendi istekleri üzerine polis ekiplerinin gözetiminde evlerinden ayrıldıklarını söyledi. 
 
Son dönemde yaşanan olaylardan olumsuz etkilendiklerini belirten A.B, şöyle konuştu:
 
"Psikolojimiz bozuldu. Büyük oğlumun sorunları vardı, şimdi daha da kötü duruma geldi. Oğlumu Elazığ'da hastaneye yatırdım. Biz Müslümanız, nasıl bir birimizi öldürüyoruz, zarar veriyoruz? Çocuklarım bu olaylardan çok etkilendi. Birbirimize bakınca şüphe duyar duruma geldik. Dışarıdan birisine baktığımda, çocuğuma baktığımda şüpheleniyorum. Psikolojik desteğe ihtiyacımız vardı. İnşallah faydasını görürüz. Yetkililere teşekkür ederim."
 
Eşinin önceki yıllarda vefat ettiğini anlatan .B, kalıcı olarak konut sorununun çözülmesini istedi.
 
Psikolojik destek alan 4 çocuk babası T.K. da maddi imkansızlıktan dolayı daha önce Sur'dan çıkamadıklarını ve çaresiz kaldıkları için evlerini terk ettiklerini dile getirdi.
 
Polisi arayıp yanında 4 çocuk ve 3 kadın bulunduğunu söylediğini, daha sonra evlerini terk ettiklerini bildiren T.K, "Bir süre abimin evinde kaldık. Abimin 3 odalı evinde daha önce Sur'dan çıkan babam, annem, kardeşlerim ve ablam da kalıyordu. Yer olmadığı için mecburen oradan ayrılmak zorunda kaldım" ifadelerini kullandı.
 
T.K, Kaymakamlığın kendilerine barınma imkanını sağladığını, banyo, yemek gibi ihtiyaçlarının da karşılandığını bildirerek, yardımlarından dolayı kaymakamlığa teşekkür etti.
 
Silah ve patlama seslerinden etkilendiklerini aktaran T.K, şunları ifade etti:
 
"Bizi ayakta tutan inancımızdır. Allah kimsenin başına getirmesin, başkasının bunları yaşamasını istemeyiz. Çocuklar çok etkilendi. Patlama seslerini duyan çocuklar bana 'Baba ne oluyor?' diye sorunca, 'Oğlum onlar oyun oynuyorlar' diyordum. Göstermiyordum, onları bir şekilde kandırıyordum. Küçük çocuğum, bir patlama sesiyle evin içinde köşeden köşeye kaçardı. En son gelip kendini kucağıma atardı."
 
Baba A.G. ise bir sopaya beyaz bez bağlayarak eşi ve 6 çocuğuyla evlerinden ayrıldıklarını, operasyonu yürüten polisler gözetiminde güvenli bölgeye ulaştırıldıklarını anlattı. 
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.