Terör mağduru ailelere destek

Terör mağduru ailelere destek

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının saldırılarından zarar gören vatandaşlara Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yardımda bulunulduğu belirtildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının saldırılarından zarar gören vatandaşlar belirlenerek gerekli yardımlar yapılıyor.

 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından yapılan açıklamada, güvenlik riski bulunan Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşanan olaylardan etkilenen ailelerin belirlenmesi çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
 
İlçenin Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Cemal Yılmaz, Savaş ve Hasırlı mahallelerinde terör olaylarından etkilendiği belirlenen toplam 226 aileden 94'üne ulaşıldığı belirtilerek mağdur ailelerden 72'sinin çatışmaların yaşandığı bölgeden taşındığı kaydedildi.
 
Bölgeden ayrılan ailelerden 46'sının akrabalarının yanına yerleştiği, 13'ünün ise kiraya taşındığı ifade edilen açıklamada, görüşülen ailelerin tamamına yakınına Sur Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından taşınma gideri olarak ekonomik destek sağlandığı, Sur'da kalanların ise yardım kolileri ile desteklendiği bildirildi.
 
Bölgeden ayrılan ailelerin terk ettikleri evlerine dönüşünün, çatışma ortamının son bulmasının ardından kendi kararları doğrultusunda kesinlik kazanacağı belirtildi.
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.