Terör devleti israil, 15 bin 523 Gazzeli öldürdü, binlercesi de enkaz altında

Terör devleti israil, 15 bin 523 Gazzeli öldürdü, binlercesi de enkaz altında

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in devam eden saldırılarına ilişkin bilgi verdi

Kudra, israil'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 7 Ekim'den bu yana öldürülenlerin sayısının 15 bin 523'e, yaralananların sayısının da 41 bin 316'ya yükseldiğini belirtti.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI VE SAĞLIK MERKEZLERİ HEDEFTE

İsrail'in sağlık merkezleri ve çalışanlarına yönelik saldırılarında 281 sağlık çalışanını öldürdüğünü ifade eden Kudra, saldırılarda 56 ambulans ve 56 sağlık kurumunun kullanılamaz hale geldiğini, 20 hastane ile 46 sağlık ocağının da hizmet dışı kaldığını aktardı.

Bakanlık Sözcüsü, İsrail güçlerinin bilgileri dahilinde olmasına rağmen dün yaralıların tahliyesi için Gazze Şeridi'nin güneyinden kuzeyine giden 4 ambulans görevlisini alıkoyduğunu söyledi.

İsrail güçlerinin Şifa Hastanesi Genel Müdürü Muhammed Ebu Silmiyye başta olmak üzere 35 sağlık personelini aç, susuz ve işkence altında sorguladığını belirten Kudra, bu kişilerin hala zor şartlarda alıkonulduğunu hatırlattı.

Kudra, Birleşmiş Milletler (BM) ve Dünya Sağlık Örgütüne (DSÖ) sağlık personellerinin derhal serbest bırakılması için İsrail'e baskı yapmaları çağrısında bulundu.

YARALILAR KAN KAYBINDAN ÖLÜYOR

Zorla yerinden edilmiş 1,5 milyondan fazla Filistinlinin sığınma merkezlerinde bulunduğunu belirten Kudra, bu sığınmacıların insani ve sağlık felaketiyle karşılaşmasını önlemek için acilen etkili mekanizmalar bulunması gerektiğini vurguladı.

Kudra, İsrail'in kalan hastaneleri hedef alarak hizmet dışı bırakması ve bölge sakinlerini kaçmaya zorlaması sonucunda Gazze Şeridi'nin kuzeyinde gerekli sağlık hizmetlerinin sağlanamaması nedeniyle yaralıların kan kaybından öldüğünü aktardı.

GAZZE'DE VURULMAYAN BİR SANTİM BİLE KALMADI

Bakanlık Sözcüsü, uluslararası kamuoyuna sağlık ekipmanı ve yakıt temini, sahra hastanelerinin kurulması, bölgeye sağlık ekiplerinin gönderilmesi ve yüzlerce yaralının tahliyesini sağlayacak bir insani koridoru oluşturulması için acil eylem çağrısında bulundu.

İsrail'in katliam ve tehcir politikasıyla Gazze Şeridi'ndeki Filistin varlığını sona erdirmeyi hedeflediğini belirten Kudra, "insani ara"nın bitiminden hemen sonra İsrail güçlerinin sivilleri hedef almaya devam ettiğini ve bölgede vurulmayan bir santimlik alan bile bırakmadığını ifade etti.

İsrail ordusu, 1 Aralık'ta "insani ara"nın bitmesinin hemen ardından Gazze Şeridi’ne yönelik yeniden başlattığı saldırılarını sürdürüyor.

BİNLERCE ŞEHİT HALA ENKAZ ALTINDA

Gazze Şeridi'ndeki Sivil Savunma Birimi, İsrail saldırıları sonucu yıkılan binaların enkazı altında binlerce ölü bulunduğunu, süregelen bombardıman ve ekipman yetersizliği nedeniyle cesetlerin çıkarılamadığını bildirdi.

Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal, "Binlerce şehit hala enkaz altında ve onları çıkaramıyoruz. Kabiliyet ve mekanizmalarımızda açık ve çok büyük eksiklikler var. Gazze Şeridi'nin kuzeyinde enkaz altındaki cesetlere ulaşamıyoruz" ifadelerini kullandı.

Gazze'de sivil savunma ekiplerini destekleyecek ekip ve mekanizmaların devreye sokulması çağrısını yinelediklerini vurgulayan Basal, "Ekiplerimiz İsrail bombardımanının sürekli hedefi haline geldi" ifadelerine yer verdi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.