Tercih yapılırken yatay geçiş imkanı unutulmamalı

Tercih yapılırken yatay geçiş imkanı unutulmamalı

Üniversiteler için ek yerleştirme başvuruları başladı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Tuncer Çelik, ek tercih yapacak adayların yatay geçiş şanslarını unutmamaları gerektiğine dikkat çekti.

Üniversitelerde boş kalan kontenjanlar ve üniversiteyi kazandığı halde kayıt yaptırmayan adaylardan doğan boşluklar için üniversite ek yerleştirme başvuruları başladı. Ek tercihler konusunda konuşan Esenyurt Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuncer Çelik, ‘’Bazen tüm bölümler doluyor ancak öğrenciler bir takım imkansızlıklar sebebiyle kayıt yaptıramayabiliyorlar ve bazı kontenjanlar bu nedenle boş kalabiliyor. Öğrenciler bu dönemde tercihlerini yaparken şunu unutmasınlar. Üniversite içinde yatak geçiş imkânı var, istedikleri bölümler olmasa bile bunlara yakın bölümlere kayıt yaptırdıkları taktirde başarılı olmaları koşulu ile bir yıl içerisinde bu hakkı kullanabilecekler’’ diye konuştu.

‘’SEÇTİĞİNİZ MESLEĞİ SEVERSENİZ BAŞARILI OLURSUNUZ’’

Öğrencilere her şeyden önce hangi bölümü istiyorlarsa o doğrultuda tercihlerini yapmalarını tavsiye eden Çelik, ‘’Eğer seçtiğiniz mesleği severseniz başarılı olursunuz’’ dedi. Esenyurt Üniversitesi’nin bu yıl çok iyi bir performans gösterdiğinden söz eden Çelik, ek kontenjan artırımında vakıf üniversiteleri arasında Türkiye birincisi olduğunu söyledi. Çelik, öğrencilerin boş kontenjanları öğrenmek için web sitemize girerek veya tercih kılavuzundan yararlanarak kalan boş yerleri görebileceğini ifade etti. Çelik: “Türkiye genelindeki okullar arasında ise üçüncü sırada yer aldı, bu sonucun elde edilmesinde gerçek anlamda bir vakıf üniversitesi olmamızın ve çok iyi eğitim vermemizin, çok iyi bir akademik kadroya sahip olmamızın rolü var. Öğrencilerimize ek burs olanakları da sunuyoruz. Hem Esenyurt Belediyesi’nin desteğini hem de hayırsever vatandaşlarımızın yaptıkları yardımları bursa dönüştürerek öğrencilerimize sunuyoruz, yani öğrencilerimizden aldığımızı fazlasıyla öğrencimize veriyoruz”.

IHA

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.