TEOG’da 227 bin kontenjan boş

TEOG’da 227 bin kontenjan boş

TEOG ortak sınav sonuçlarına göre yapılan üçüncü nakil dönemi sonunda liselerin 9’uncu sınıflarında 227 bin 769 boş kontenjan kaldı.

Açıköğretim liselerine 11 bin 822 öğrenci yerleşirken, Milli Eğitim Bakanlığı bu öğrencilerin Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) ortalamalarının 216.86 olduğunu açıkladı.

Yerleştirildikleri okullardan memnun kalmayan ve zorunlu açık liseye kayıt edilenler ile özel okullardan devlete geçmek isteyen öğrencilerin katıldığı Temel Eğitimden Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi (TEOG) nakil uygulamasının üçüncü tur sonuçları açıklandı. 64 bin 784 öğrenci son tur nakil uygulamasıyla başka bir okula geçerken, 227 bin 769 kontenjan boş kaldı. 31 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen üçüncü nakil ile yerleştirmeye esas nakil uygulaması son bulmuş oldu.
64 BİN ÖĞRENCİ YER DEĞIŞTİRDİ
Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) açıklamasına göre son nakil sürecine 283 bin 795 öğrenci başvurdu. Bunların 64 bin 784'ü tercihleri doğrultusunda bir başka okula nakil oldu. Son nakil uygulamasının ardından örgün ortaöğretim kurumlarında boş kontenjan 227 bin 769. İlk nakil uygulamasında bu oran yaklaşık 249, ikincide ise 230 olmuştu.
Tercih yaptığı halde tercihleri doğrultusunda herhangi bir örgün ortaöğretim kurumuna yerleşemediği için açık öğretim kurumlarına yerleşen öğrenci sayısı 11 bin 822, bu öğrencilerin YEP ortalaması 216.86 puan.
SON NAKİL AÇIK LİSE ÖĞRENCİLERİNE
Açık liseye yerleşen öğrenciler dün başlayan ve 10 Eylül'e kadar il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına müracaat ederek, boş kontenjanlar için üç tercih yaparak nakil talebinde bulunabilecek. Haberttürk'ün haberine göre 2014- 2015 öğretim yılı “Temel Eğitimden Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi" kapsamında 8'inci sınıf öğrencilerinin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri 11 Eylül'de tamamlanmış olacak.

Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.