TEOG ikinci dönem mazeret sınavları başladı

TEOG ikinci dönem mazeret sınavları başladı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ikinci dönem ortak sınavlarına katılamayan öğrenciler için ikinci dönem mazeret sınavlarının ilk gün oturumu başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından TEOG ikinci dönem sınavları 26-27 Nisan'da gerçekleştirilmişti. Merkezi ortak sınavlarına katılamayan ve mazeret gösteren öğrencile için ikinci dönem mazeret sınavları başladı.
Sınava giren öğrenciler, saat 08.30'da itibaren sınav salonlarına giriş yaptı. İlk gün oturumu Türkçe sınavıyla saat 09.00'da başladı. TEOG mazeret sınavlarının ilk gün oturumunda Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin sınavları gerçekleştirildi. Sınav süresi 40 dakika olurken, sınav arası ise 30 dakika olarak yapıldı. Öğrenciler, 3 ayrı sınavda ter dökerken velileri de kapıda heyecanla bekledi.
“Çocuklarımıza bol bol dua ediyoruz”
Sınava giren oğlunu bekleyen Emine Topçu, “Çocuğum 7 buçuk aydır okula gidemiyor, evdeydi. Şimdi telafi sınavına getirdik.İnşallah başarılı olur bütün öğrencilerimiz. Hakkında hayırlısı neyse o olsun. Ben çok destekledim çocuğumu ama maalesef çocuğumun psikolojisi çok bozuldu. Ben de o yüzden üzerine gitmedim. Psikolojik çöküntü yaşadı. Hiçbir derse çalışmadı ama inşallah ne alırsa olsun. Heyecanlıyım tabi bol bol dua ediyoruz çocuklarımıza. Bütün çocuklarımız inşallah başarılı olur” diye konuştu.
8'inci sınıf öğrencisi Ömer Faruk Çalışkan, "Sınavım iyiydi. Zor değildi, kolaydı. Zatürre olmuştum. Bir iki yanlışım çıkabilir belki. Emin olmadığım sorular var. Heyecan yok, birinci TEOG’dan sonra kalmadı“ dedi.
“Hedefim iyi bir Anadolu Lisesi’ne gitmek”
Türkçe sınavından sonra matematik sınavına girecek olan Taha Küçük, “TEOG sınavına gireceğim. Parmağım kırıldığı için mazeret sınavına kaldım. Şu anda Türkçe sınavına gireceğim. Heyecan var. Güzel çalıştım. Biraz daha fazla zamanımız vardı diğer arkadaşlarımıza göre ama güzel geçeceğini umuyorum. Hedefim iyi bir liseye, Anadolu lisesine gitmek.İnşallah giderim” dedi.
“5 dakikada 7 soru yaptım”
Soruların akıcı olduğunu söyleyen 8'inci sınıf öğrencisi Selen Erdoğan, “TEOG, mazeret sınavına geldim. Bence sorular kolaydı. Türkçe’ye girdik az önce. Şimdi matematiğe gireceğiz. Sorular akıcıydı bayağı. 5 dakikada 7 soru yaptım. Hastalanmıştım, bronşit oldum. O yüzden gelemedim” dedi.
Okul bahçesinde sınava giren oğlunu bekleyen Nesibe Şirin, “İşte olduğu kadar 1 ay evvel girseydi sınava daha iyi olurdu. Biraz stres yaptı ama inşallah başarılı olur.Çalıştı sayılır. Çocuklar ne kadar çalıştıysa o da o kadar çalıştı sayılır. Ben de heyecan biraz var tabi, başarılı olsun istiyorum. İyi bir liseye gitsin. Kısmet tabi. Nasıl olursa artık” dedi.İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.