Temizöz'ün avukatlarının yaptığı 'görevsizlik' talebini red edildi

Temizöz'ün avukatlarının yaptığı 'görevsizlik' talebini red edildi

Faili meçhuller davasına bakan Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz'ün avukatlarını yaptığı 'görevsizlik' talebini reddetti.

Mehmet Gökçe'nin Haberi
 
Mahkeme, yargılamanın süreceğini ikinci kez karara bağladı. Sanık avukatları ilk duruşmada da mahkemenin söz konusu davaya bakmakla yetkili olmadığını savunmuş; ancak bu yöndeki talepleri kabul edilmemişti. Faili meçhul davasının 7. celsesi, soruşturmanın başladığı Mart 2009 tarihinden bu yana firari olan ve dün yol araması sırasında gözaltına alınan sanık Kukel Atağ'ın da katılımıyla devam ediyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 'adam öldürmek, cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak ve adam öldürmeye azmettirmek' suçlarından cezalandırılmaları istenen sanıklar, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 1992 ile 1994 yılları arasında işlenen 20 faili meçhul cinayetten sorumlu tutuluyor.

Sanıklardan Cemal Temizöz'ün 9, Kamil Atağ'ın 7, Tamer Atağ'ın 2, Adem Yakın'ın 7, Hıdır Altuğ'un 3, Fırat Altın'ın (Abdulhakim Güven) 6, Kukel Atağ'ın ise bir kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.