Temizlik işçiliğinden Türkiye şampiyonluğuna

Temizlik işçiliğinden Türkiye şampiyonluğuna

Mustafa Oğuz ve İlyas Keskin, Türkiye'yi 6 yıldır tek başlarına dövüş sporu kick boksta temsil eden iki isim...


Bayrampaşa Spor Kompleksi'nde temizlik işçisi olan Oğuz, hemşerisi Keskin ile yaptığı düzenli antrenman sayesinde Türkiye şampiyonluğunu kazandı. Hedef büyüten ikili, şimdi Avrupa Kick Boks Şampiyonası'ndan madalyayla dönmeye hazırlanıyor.

Onlar iki sıkı dost. Mustafa Oğuz ve İlyas Keskin. İmkânsızlıklara kafa tutarak 6 yıldır tek başlarına Türkiye'yi kick boksta temsil etmeye çalışıyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Bayrampaşa Spor Kompleksi'nde temizlik işçisi olan Mustafa Oğuz, işten artakalan zamanında arkadaşı İlyas Keskin'le temizliğini yaptığı salonda antrenman yaparak geçen ay Antalya'da düzenlenen Türkiye Kick Boks Turnuvası'nda şampiyonluğu kazandı. Yokluklara aldırmadan çalışmaya devam eden ikili, bu yıl Azerbaycan'da düzenlenecek Avrupa Kick Boks Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Artvin Yusufelili Mustafa Oğuz, 38 yaşında, evli ve 3 çocuk babası. Kick boksa 13 yaşında merak salmış. Maddi imkânsızlıklardan 6 yıl öncesine kadar çalışacak salon bulamayan Oğuz, Bayrampaşa Spor Kompleksi'nde temizlik işçisi olarak işe başlayınca ilk engeli aşmış. Geceleri salonu temizleyen Oğuz, boş günlerinde aynı yerde, hemşerisi İlyas Keskin'le, antrenörsüz bir şekilde birbirlerini motive ederek bu sporu yapmaya çalışmış. Oğuz ve Keskin'in spor hekimliğini ise Dr. İbrahim Ural gönüllü olarak üstlenmiş.

Rakipleri profesyonel bir şekilde hazırlanırken zor şartlar altında müsabakalara hazırlanan Mustafa Oğuz, bu gayretinin ilk sonucunu 2005'te Moskova'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda ikinci olarak alır. Oğuz, geçtiğimiz ay Avusturya'da düzenlenen Dünya Kick Boks Şampiyonası'nda ise çeyrek finale kadar yükselir. Şampiyonada üst sıraları daha da zorlayabilecekken turnuvanın başlamasından kısa süre önce ciddi bir rahatsızlık yaşar. Buna rağmen hasta hasta şampiyonaya katılır ve çeyrek finale çıkma başarısını gösterir. Oğuz, Antalya'da düzenlenen ve iki bin sporcunun katıldığı Türkiye şampiyonasında kendi kilolarında rakiplerini geride bırakarak şampiyonluğa uzanır. Bu sonuçla önümüzdeki ay Türkiye'yi, Azerbaycan'da düzenlenecek olan Avrupa Kick Boks Şampiyonası'nda temsil etme hakkı kazanır. Oğuz'un şimdiki hedefi, Azerbaycan'daki şampiyonada birincilik elde etmek.

Oğuz, ülkemizde birçok gencin bu sporu yapmak istediğini ancak altyapı yetersizliklerinin bunu engellediğini belirtiyor. İmkân oluşturulursa hem kendilerinin hem de yüzlerce gencin daha büyük başarılara imza atabileceklerini söyleyen Oğuz, "Gençlere yardımcı olabilmek için Sakarya Üniversitesi'nde beden eğitimi dersleri alıyorum. Bize sahip çıkılırsa 45 yaşına kadar seve seve bu sporu yaparız." diyor.
Zaman