Temel Liseler özel okulların rakibi değil

Temel Liseler özel okulların rakibi değil

Dershanelerin tarihe karışmasının ardından önce çıkan temel liseler, yeni eğitim döneminde özel eğitim kurumları ve MEB’e bağlı diğer ortaöğretim kurumlarıyla birlikte yüzbinlerce öğrenciye eğitim verecek.

Özel Öğretim Derneği (ÖZDER) Genel Başkanı ve Çözüm Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Akça

50 yıldır sürüncemede kalan dershanelerin AK Parti hükümeti tarafından kapatılmasından memnun olan birçok eğitimci ve STK var. Özel Öğretim Derneği (ÖZDER) Genel Başkanı ve Çözüm Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Akça, sektörün sürece kısa sürede adapte olduğunu belirterek, dönüşümle hayat bulan temel liselerin özel eğitim kurumlarına rakip olmadığını vurguladı.

Yaşanan süreçten duyduğu memnuniyeti dile getiren Akça, ''En başta dershane binalarımız okula dönüştü, iyi bir okul binamıza taşınmak için önümüzde 4 koca yıl var, kayıt aldığımız öğrencilere devlet para desteği veriyor, artık cumartesi –pazar günleri tatil yapabileceğiz. Paralel yapının dışındaki tüm sektör temsilcileri gelinen noktadan gayet memnunlar'' dedi.

Türkiye'de devlet okulları ile özel okulların eğitim dünyasında önemli yere sahip olduğunu söyleyen Akça, '' Artık Temel Liseler de kolejler gibi özel okul türlerinden biri oldu. Dolayısıyla temel liseler ne kolejlere ne de devlet okullarına rakiptirler. Temel liseler dershaneciliğin alternatifi kurumlardır ve müşteri kitlesi bu iki okuldan tamamen farklıdır. Temel liseler orta ve dar gelirli aile çocuklarının devletin de desteği ile gidebileceği özel okullardır, hem eğitim kalitesi yüksek hem de ekonomik okullardır bu okullar aynı zaman da önceki yıllarda dershanelerin yaptığı üniversiteye hazırlık kurslarını da en iyi veren kurumlardır. Bu kurumlar yaptığı eğitim faaliyeti yönüyle de bir kamu görevi ifa etmektedirler. Bunun için devlet okullarını, kolejleri ve temel liseleri birbirlerine rakip kurumlar gibi görmek ve göstermek doğru değildir'' tespitinde bulundu.

Çözüm odaklıyız

Temel liselerin uzun yıllara dayanan dershanecilik tecrübesinin olduğuna dikkat çeken Ahmet Akça, '' Temel Liseler,öğrencilerimizi merkezi sınavlara(YGS-LYS) ye hazırlayabilecek en ideal eğitim kurumlarıdır. Temel liselerde hafta içi Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu müfredata uygun olarak sabah ve akşam ikili eğitim veriliyor. Yeni yönetmelik ile hafta sonu da mezun öğrencilere kurs verebilecekler. Yeni adıyla özel öğretim kurslarının öğrencilerin özel ders ihtiyacına cevap üretecektir. Öğrencilerimiz sadece belirli derslerden takviye alma ihtiyacı duyduklarında özel ders yerine daha ekonomik olacak olan özel öğretim kurslarını tercih edeceklerdir'' dedi.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.