Televizyonu yakından izlemek gözleri bozar mı?

Televizyonu yakından izlemek gözleri bozar mı?

Büyüklerimiz televizyona yakın oturursak gözlerimizin bozulacağını sürekli söyleyip dururlar. Bu durumun doğru olup olmadığını tam bilmesek de uygulamaya gayret ederiz.

HowStuffWorks isimli internet sitesinde yer alan habere göre, sürekli göz kırpma, sürekli ani hareketli görüntüler, parlak renkler yakın mesafeden gözlere zarar verebilir.

Peki, televizyonlar X-ray ışınları yayar mı?

60'lı yıllara kadar televizyonlar küçük bir miktar radyasyon yayıyordu. Bu ölçümlenebiliyordu, ancak zararlı değildi. Gün içinde saatlerce televizyonun önünde oturursanız da sıradan bir X-ray'in radyasyon dozunu alamazsınız.

Halen daha aileler televizyona yakın oturan çocukları için endişe eder. Sadece General Electric, fabrika hatası nedeniyle oluşan fazla radyasyon yayımı yüzünden 1967'de 90 bin televizyonu geri çağırmıştı.

LCD VE PLAZMALAR DA DURUM NE?

Bugün ise LCD ve plazma televizyonlar kesinlikle radyasyon yaymadığı belirtiliyor.

Fakat buna rağmen televizyona çok yakın oturmak çocukların gözlerine ışın yayabilir. Bu durum da baş ağrısına ve göz yorgunluğuna yol açabilir.

Gözlerimiz karanlık bir odada televizyon izlerken daha fazla çalışmak zorunda kalır. Bu nedenle hareket halindeki çocukların televizyon izlerken ışıklı ortamda bulunmaları daha iyidir.

Çocukların oturarak televizyon izlemesini sağlayın. Bazı çocuklar ise yerde uzanarak televizyon izlemeyi severler, bu durum da boyun ve gözlerde baskıya neden olup baş ağrısına yol açar.

Ayrıca bütün uyarılarınıza rağmen televizyonu çok yakından izlemeyi sürdürüyorsa çocuğunuzu bir göz doktoruna göstermeyi ihmal etmeyin.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.