Televizyonları olmadığı için uzaktan eğitim alamayan öğrencinin hayali gerçekleşti

Televizyonları olmadığı için uzaktan eğitim alamayan öğrencinin hayali gerçekleşti

Malatya’da ikamet eden ve televizyonları olmadığı için EBA TV üzerinden uzaktan eğitim alamayan ortaokul öğrencisi Kardelen Yıldırım’ın durumunu öğrenen duyarlı öğretmenler, kendilerine bir televizyon aldı.

Türkiye’de Coronavirus salgını nedeniyle 16 Mart’ta okullar tatil edilmiş, 13 Mart’ta ise TRT-EBA TV üzerinden uzaktan eğitime başlanmıştı.

Yeşilyurt Yeşiltepe Merkez Fatih Mahallesi’nde ikamet eden Malatya 91.000 Dev Öğrenci Ortaokulu 7’nci sınıf öğrencisi Kardelen Yıldırım (13), maddi imkânsızlıktan dolayı televizyonları olmadığı için TRT-EBA TV üzerinden uzaktan eğitim alamıyordu.

Yıldırımın durumundan haberdar olan Akşemseddin İşitme Engelliler Okulu idarecileri ve öğretmenleri, örnek bir tavır sergileyerek aileye bir televizyon alıp, Yıldırım’ın uzaktan eğitim almasını sağladı.

“Ders yapma hayalimi gerçekleştirdikleri için çok mutluyum”

Coronavirus salgını nedeniyle uzaktan eğitime geçildiği ve televizyonlarının olmadığı için uzaktan eğitim alamadığını belirten Yıldırım, desteklerinden dolayı öğretmenlere teşekkür etti.

Yıldırım, “Ders çalışamadığım için çok üzülüyordum. Durumumuzdan haberdar olan Akşemseddin İşitme Engelliler Okulu idarecileri ve öğretmeleri sesimi duyarak bize televizyon aldılar. Ders yapma hayalimi gerçekleştirdikleri için çok mutluyum ve çok güzel bir duygu. Bu süre zarfında kitaptan çalışıyordum ama dersi öğretmen dinlemek gibi olmuyordu. Artık EBA TV üzerinden derslerimi dinleyip eğitimime devam edeceğim. Bu imkânı bana sağlayan Akşemseddin İşitme Engelliler Okulu idarecileri ve öğretmelerine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“Öğrencimizin mutluluğu bizi çok sevindirdi”

Kardelen Yıldırım adlı öğrencinin evlerinde televizyon olmadığı için uzaktan eğitim almadığı haberi kendilerine ulaştığı gibi derhal harekete geçtiklerini söyleyen, Akşemseddin İşitme Engelliler Okulu Müdürü Mesut Gönç, şunları söyledi:

“Biz de okulun idarecileri ve öğretmeleri olarak kendi aramızda bir kampanya başlatarak bir gün içerisinde Kardelen kızımızın hayali olan EBA TV’den eğitim ortamını sağlamak için kendilerine bir televizyon aldık. Kardelen kızımız artık derslerini EBA TV’den takip edebilecek. Onun mutluğu bizleri çok sevindirdi. Kızımız okulda da çok başarılı bir öğrencidir. Başarılarının devamını diliyorum.”

“Kızımıza sürpriz yaparak eğitimi için televizyon aldılar, emeği geçen herkesten Allah razı olsun”

Televizyonlarının olmadığı için kızı Kardelen’in uzaktan eğitim alamadığını belirten anne Hatice Yıldrım ise, “Uzaktan eğitim başlayınca birkaç gün komşumuza gitti ama virüsten dolayı baktık tedirgin oluyorlar bir daha gönderemedim. Durumumuzdan haberdar olan Akşemseddin İşitme Engelliler Okulu öğretmenleri, kızımıza bir sürpriz yaparak eğitimi için televizyon aldılar. İnşallah kızım eğitim sürecini daha iyi atlatacağına inanıyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Allah (Celle Celaluhu) hayırlarını kabul etsin.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.