Televizyon kız ve erkek çocuklarda iffet ve ahlakı bırakmıyor

Televizyon kız ve erkek çocuklarda iffet ve ahlakı bırakmıyor

İhsan Şenocak: "Şimdi kızlarımızı aldılar, ekranlarda soydular, iffetlerinin ticaretini yapıyorlar."

Batman'da Birlik Vakfı tarafından "Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) İstediği Bir Gençlik" konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Doktor İhsan Şenocak, kızlarımızın alınıp ekranlarda soyulduğunu ve iffetlerinin ticaretini yaptıklarını dile getirdi.

Batman Belediyesi Ahmet Güneştekin Konferans Salonunda düzenlenen konferansa, Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Şemsettin Dursun, STK temsilcileri ve vatandaşlar yoğun bir katılım sağladı.

Suriye Emevi Camii müezzinlerinden Hafız Şeyh Munir Abdulcevad'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferans, Doktor İhsan Şenocak'ın "Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) İstediği Bir Gençlik" konulu konuşmasıyla devam etti.

Resulullah'ın etrafında yetişen örnek kadınlara vurgu yapan Şenocak, televizyonun kız ve erkek çocuklarda iffet ve ahlak bırakmadığına dikkat çekti.

"Televizyon kız ve erkek çocuklarda iffet ve ahlakı bırakmıyor"

Cahiliyede kızların diri diri toprağa gömüldüklerini, fakat bu çağda ise kızların diri diri televizyonlara gömüldüklerini belirten Şenocak, "Aldatılan birilerinin eğlence vasıtaları yapılan o kız çocuklarını hakkıyla İslam'ı yaşayan o kadınlar kurtaracak. 'Onları Selahaddinlerin, Ulubatlı Hasanların anneleri yapacak.' diyecekler. Efendimizin (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) özlediği bir gençlik olabilmek için O'nun öğrencileri gibi olma mecburiyetimiz var. Cahiliye döneminde kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu ve onlar cennete giderlerdi. Ama şimdi televizyon, erkeklerle kızları alıyor, dağa bir adaya götürüyor. Orada onların iffet ve ahlakı kalmıyor. Ümmetin kızlarına diyorlar ki, 'Siz de erkeklerle beraber dağlarda, adalarda bunlar gibi olabilirsiniz.' O kız çocuğu bir daha anne olabilir mi? Onun evi olabilir mi? Onu 30-40 yaşına kadar istismar edecekler, sonra evinin köşesinde ya ölümü bekleyecek ya da intihar edecek." şeklinde konuştu.

"Kızlarımızı aldılar, ekranlarda soydular, iffetlerinin ticaretini yapıyorlar"

Şenocak, "Şimdi kızlarımızı aldılar, ekranlarda soydular, iffetlerinin ticaretini yapıyorlar. Onların bedenlerinin üzerinden reyting kazanıyorlar. Ramazan ayında bile o yarışmaları yapan televizyon, benim ülkemde, Anadolu'da, evliya yurdunda en fazla reytingi kazanabiliyorsa o halde benim kardeşlerimi bu ümmettin kızlarını diri diri ekrana gömüyorlar. Onların hem dünyalarını hem ahiretlerini karartıyorlar. Ey Sümeyyeler ve Fatımalar, Ebu Cehiller sizin iffetinizle oynuyor. Ebu Lehebler ile Ebu Cehillerin öldürdükleri kadınlar cennete gidiyordu. Benim ülkemin Fatımalarının, Zeyneplerinin iffet ve hayâlarıyla oynuyorlar. Ey ümmetin kadınları, onların oynadıkları cehenneme gidecek. Sahabe kadınlar gibi seferber olmanın vakti gelmemiş midir?" diye konuştu.  

Mehmet Sait Çelik –İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum