Tel örgüler sığınmacıları tehlikeye atıyor

Tel örgüler sığınmacıları tehlikeye atıyor

AB ülkelerinin yaklaşık 175 milyon avro harcayarak sınır güvenliği çektiği tel örgüler sığınmacıları daha tehlikeli yolları kullanmaya sevk ediyor

Uluslararası Af Örgütü, AB ülkelerinin yaklaşık 175 milyon avro harcayarak sınır güvenliği çektiği tel örgülerin sığınmacıları daha tehlikeli yolları kullanmaya sevk ettiğini açıkladı.

Londra merkezli uluslararası sivil toplum kuruluşu, AB üyesi ülkelerin yaklaşık 175 milyon avro harcayarak söz konusu sınırlara yaklaşık 235 kilometre uzunluğunda tel örgü çektiğini belirtirken, sınırdaki önlemlerin sığınmacıları daha tehlikeli yollardan seyahat etmeye yönlendirdiğini belirtti.

Açıklamada, “Bu tel örgüler insanların gelmelerini engellemektense, sadece sığınmacıları daha tehlikeli kara ve deniz yollarına yönlendiriyor” ifadesi kullanıldı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (UNCR) verilerine göre bu yılın ilk 10 ayında AB’ye ulaşan sığınmacıların yaklaşık 729 bin 883’ünün deniz yoluyla seyahat ettiği, kara yolunu takip ederek "AB’ye giriş yapan" sığınmacıların sayısının ise yaklaşık 280 binde kaldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, 10 Kasım tarihi itibarıyla bu yıl yaklaşık 3 bin 500 kişinin Ege Denizi ve Akdeniz’de hayatını kaybettiği vurgulandı.

Değerlendirmede bulunan Uluslararası Af Örgütü Avrupa ve Orta Asya Direktörü John Dalhuisen, “Paris’teki vahşice saldırıların ardından pes etmek kimseyi korumayacak. İşkence ve çatışmadan kaçanların sayısı azalmadı. Onları koruma görevimiz ortadan kalkmadı" dedi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.