Teknoloji devleri sürücüsüz arabalara yöneldi

Teknoloji devleri sürücüsüz arabalara yöneldi

Geçtiğimiz aylarda Apple’ın sürücüsüz araba üreteceği sektörde konuşulurken, Apple’ın en büyük rakiplerinden olan Samsung’un sürücüsüz araba alanına adım attığı iddia ediliyor.

Dev firmaların sürücüsüz araba alanına yönelmeleri, araba sektöründe yeni bir devrin de başlayacağının sinyallerini veriyor. Apple firmasının sürücüsüz araba üretceği konuşulurken, yeni bir iddiaya göre, rakibi Samsung, BMW firmasıyla anlaşarak, sürücüsüz araba üretmeye başlayacak. Chip Online’ın haberine göre, Business Korea raporları, Samsung'un şimdi de BMW ile sürücüsüz otomobilleri geliştirmek için birlikte çalışacağını ortaya koyuyor.

Sürüş teknolojileri için ayrı bir ekip oluşturdu

Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un otonom sürüş teknolojileri için ayrılmış özel bir ekip oluşturduğu ve büyük olasılıkla yakın gelecekte BMW ile ortak çalışmalar yürüteceği bildiriliyor. Samsung, sürücüsüz otomobiller için akıllı asistan projesini Panasonic ile birlikte sürdürdüğü biliniyor

Google, sürücüsüz arabasının ilk görüntülerini paylaşmıştı

Öte yandan, Google kendi geliştirdiği ve tasarladığı elektrikli sürücüsüz otomobilin ilk görüntülerini paylaştı. Sürücüsüz otomobilde direksiyon, gaz, debriyaj fren, vites gibi alışılagelmiş kontroller bulunmuyor. 

TRTHABER

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.