Teknoloji atmosferi zehirliyor

Teknoloji atmosferi zehirliyor

İngiltere’de yapılan yeni bir araştırmaya göre bilgisayar, telefon ya da diğer teknolojik aletler, tüm havacılık endüstrisi faaliyetlerinden daha fazla sera gazı yayıyor

Lancaster Üniversitesi tarafından yapılan araştırma, atmosfer için bilgisayar, telefon, akıllı saat, kulaklık, kamera, oyun konsolu ve hoparlör gibi teknolojik aletlerin, havacılık endüstrisinden iki kat daha zararlı olduğunu ortaya çıkardı. Çalışmada, toplam sera gazında havacılık endüstrisinin yüzde 2, teknolojik aletlerin ise yüzde 4 payı olduğu tespit edildi.

PAYI KÜÇÜMSENİYOR

Teknolojik aletlerin sera gazı salınımındaki payının küçümsendiğini belirten bilim insanları, uçak ve helikopterlerin yaktıkları yakıt sonucunda ortaya çıkan sera gazının, teknolojik aletlerin yaydığından yarı yarıya daha az olduğunu aktardı. Çok sayıda teknolojik aleti içeren araştırmada, bu aletlerin geri dönüşüm sürecinde de sera gazı salınımı gerçekleştirdiğinin altı çizildi.

ÖNLEM ALINMALI

Bilişim teknolojilerinin toplumda giderek büyüyen bir role sahip olduğunu ve küresel ekonominin neredeyse her köşesine verimlilik getirdiğini söyleyen sosyal gelecekler araştırmacısı Prof. Mike Berners- Lee, “Karbon salınımı konusu ise birçok insanın varsaydığı kadar basit olmayabilir” ifadeleriyle bu konuda önlem alınması gerektiğini vurguladı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.