TEKNOFEST’te dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

TEKNOFEST’te dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Bu yıl ilk defa İstanbul dışında Gaziantep'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen dünyanın en büyük “Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2020”ye katılarak dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

Geçtiğimiz hafta Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) tarafından Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “TEKNOFEST 2020”ye en çok proje sunarak başarı elde eden Nuray Tuncay Kara Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri düzenlenen törenle ödüllendirildi.

TEKNOFEST 2020’de merkezin öğrencilerinden İlkokul ve Ortaokul Akıllı Ulaşım Kategorisi’nde Zeynep Moschini ile Esmer Bera Şen birincilik kürsüsüne yerleşirken, İlkokul ve Ortaokul Akıllı Ulaşım Kategorisi’nde sunum ödülüne layık görülen Yiğit Haydaroğlu, Emir Mücteba Keretli ve Lise Akıllı Ulaşım Kategorisi’nde sunum ödülü almaya hak kazanan Ensar Koç derece aldı.

Merkez için organize edilen ödül törenine katılan Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yarışmalarda derece alan projeleri gezerek bilgi aldı.  

Vali Gül ve Şahin, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti ve TEKNOFEST Başkanı Selçuk Bayraktar'ın gönderdiği prototip Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) maketi ve katılım belgesini öğretmen ve öğrencilere verdi.

Ödül töreninde konuşan Vali Gül, TEKNOFEST’te geçen seneye göre proje sayısına bakıldığında önemli bir artışın olduğunu gördüklerini söyledi.

“Çocuklarımız geleceğe umut veriyor”

Gül, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın her alanında görev yapan öğretmenlere ve velilere teşekkür ediyorum. Göğsümüzü kabartan bir sonuçla TEKNOFEST’ten çıktık. Ödül töreni öncesi projeleri gezdik. Gerçekten geleceğe umut veren çalışmaların olduğunu gözlemledik. Öğrencilerin her anlamda teşvik edilerek yeteneklerini geliştirmesi yönünde gösterilen çabanın istikrarlı bir şekilde devam etmesi en büyük sorumluluğumuz olmaya devam edecektir.” dedi.

“TEKNOFEST’ten yüzümüzün akıyla çıktık”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “İçeri girdiğimiz zaman öğretmenlerimizdeki ve çocuklarımızdaki enerji bizim yolumuzu aydınlattı. Çok özel bir hafta geçirdik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kapanışına katıldığı TEKNOFEST, Gaziantep’te dolu dolu geçti. Büyük bir emek var. Bu bir festival değil, ülkenin tam bağımsızlığında emin adımlarla ilerlerken, Türkiye’nin teknoloji açığını gidermeyi hedefliyoruz. Bugün milli ve yerli savunma sanayisi başta olmak üzere, medikal sanayinde çok temel ihtiyaçları gidermek büyük bir önem arz ediyordu. Bunun için fırsatlar vermek gerekiyordu. Geleceğimizin söz sahipleri çocuklarımıza verdiğimiz fırsat eşitliğiyle onların yeteneklerini açığa çıkarma yönünde çaba sarf ettik. Bu noktada Selçuk Bayraktar ve ekibine müteşekkiriz. 2 milyona olan güvenin sonucu olarak Gaziantep, TEKNOFEST’ten yüzünün akıyla çıktı. Gaziantep çok güzel bir ev sahipliği yaptı. Gelen ziyaretçiler, kentin yapısını deneyimlediklerinde gazi şehrin gönül, sanat ve teknoloji elçisi olacağını söylediler. Dolayısıyla herkesin kazandığı bir haftayı geride bıraktık.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından öğrencilere ödülleri verilirken, günün anısına Vali Gül ve Şahin öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.