Tekirdağ'da ramazan davulu çalınmayacak!

Tekirdağ'da ramazan davulu çalınmayacak!

Ramazan ayının simgesi olan ve asırlardır sürdürülen sahura davul ile kalkma geleneği Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa'da bu yıl da uygulanmayacak.

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Ramazan davulcusu geleneğini, Süleymanpaşa Belediyesi bünyesindeki görevli davulcuların ana caddeler üzerinde mani söyleyerek temsili olarak davul çalmasıyla yaşatmaya devam edeceklerini söyledi.

Ramazan davulunun Ramazan ayının simgelerinden olduğunu ve bu geleneğin unutulmaması gerektiğini belirten Başkan Eşkinat, "Bizim yıllardır devam eden geleneğimiz. Mani söyleyen, davul çalarak insanları sahura uyandıran önemli bir figür Ramazan davulcusu. Tabi 21. yüzyıla geldik. Artık herkes telefonla, çalar saatlerle uyanıyor. Toplumumuz da değişiyor ama geleneklerimizi de kaybetmemeliyiz. Geleneğimizi kaybetmemek için Süleymanpaşa Belediyesi kendi bünyesinde geleneksel Ramazan davulcusu çalışmasını yapacak. Simgesel olarak ana caddelerde mani söyleyerek uygun kıyafetlerle Süleymanpaşa’nın davulcusu Ramazan boyunca Süleymanpaşlılar ile beraber olacak. Her akşam ayrı bir mahallede bin kişilik iftar yemekleri yapılacak. Mahalle olan köylerimize göndereceğimiz tiyatro gruplarıyla da insanlarımızı Ramazan boyunca eğlendireceğiz. Ramazan geleneklerini yaşatmak adına köy meydanlarında tiyatro yapılacak. Hacivat Karagöz oynatılacak. Ramazan sokağı ile de vatandaşlara güzel bir Ramazan yaşatmayı hedefliyoruz" dedi.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.