Tek çareleri kaçmaktı: 20 bin kişi sınırımızda!

Tek çareleri kaçmaktı: 20 bin kişi sınırımızda!

Rus savaş uçaklarının Suriye kentlerine düzenlediği hava bombardımanlerından etkilenen 20 bin kişi, Türkiye sınırına yakın bölgelere sığındı

Esed güçlerinin, Rus savaş uçaklarının desteğiyle düzenlediği saldırılardan kaçan 20 bin Suriyeli, Türkiye sınırına yakın güvenli noktalarda ve zor şartlarda hayata tutunmaya çalışıyor

Rejimin saldırılarına bugüne kadar direnen ve yaşadıkları yerleri terk etmeyen Suriyeliler, Rusya'nın hava destekli bombardımanın ardından evlerini bırakarak göç etmek zorunda kalıyor.

Suriye sınırında yer alan ve 100 bin kişinin kendi imkanlarıyla kurduğu 10 bin çadırda hayata tutunmaya çalışan Atme kampı ve çevresi de Rus saldırılarından kaçanların sığındıkları noktaların başında geliyor.
Traktör römorku evleri oldu

Binlerce Suriyelinin ''güvenli liman'' olarak sığındığı Atme kampına yeni gelen aileler çadır sıkıntısı nedeniyle hava soğuk olmasına rağmen kendilerine verilen yatak ve hasırların üzerinde uyumaya çalışıyor. 
Bazı aileler de beraberinde getirdikleri traktör römorkunun üzerine branda kapatarak burada yaşıyor. Çocuklar ise soğuk havaya aldırış etmeden çamur içerisinde arkadaşlarıyla oyun oynuyor.
Halep'in güneyinden kaçan Abdülkerim El Ahmet, AA muhabirine, Rusya ve rejim güçlerinin evlerini bombaladığını belirtti. 

Rus uçaklarının gece gündüz demeden evleri, sivil halkı ve çocukları hedef aldığını ifade eden Ahmet, evlerinin yerle bir olduğunu, kaçmaktan başka çarelerinin kalmadığını söyledi.
''Rusya ve İran bizi katlediyor''

Muhaliflerin bulunduğu bölgelerin yoğun şekilde saldırılara maruz kaldığını vurgulayan Ahmet, Rusya'nın terör örgütü DAEŞ'e saldırı bahanesiyle sivil halkı katlettiğini öne sürerek,şunları belirtti:
''İslam aleminin birlik olup yapılan katliamlara karşı sesini yükseltmesini istiyoruz. Bu zalimlerin yaptıklarına 'Dur' demelerini bekliyoruz. Sivil halkın yönetime, Rus ordusuna zararı nedir  Bizim DAEŞ ile hiçbir ilgimiz, alakamız yok. Her gün çoluk çocuk demeden bombardımana maruz kalıyoruz. Can güvenliğimizi sağlama, ailemizi koruma adına güvenli gördüğümüz Türkiye sınırına geldik. Burada kendimizi güvende hissediyoruz."

''20 bin kişi evini terk etti''

Ahmet Ebu Salih de Rus uçaklarının Hama, Humus, İdlib ve Halep'i bombalamasıyla on binlerce insanın evinden, yurdundan ayrılarak göçe zorlandığını ifade etti. 

Rusya ve Esed'in havadan, karadan kendilerini vurduğunu söyleyen Ebu Salih, "Rus savaş uçaklarının hava desteğiyle Halep ve birçok kentte çatışmalar hız kazandı. Son bir hafta içinde yaklaşık 20 bin kişi evini terk ederek sınır bölgelerindeki çadır kentlere yerleşti. Kaçanlar, yanlarında hiçbir şey getirmediği için sıkıntısı yaşıyoruz. Çocuklarımız gece üşüyor. Çadır olmadığı için dışarıda yatmak zorunda kalıyoruz" diye konuştu.
Ebu Salih, yaklaşık 300 aileyle geldiklerini dile getirerek, "Yolda gelirken savaş uçaklarının bizi bombalamasından korktuk. Çünkü kaçan kişileri de varil bombalarıyla vuruyorlar. Allah'a sığınarak buraya kadar gelebildik. Tek dayanağımız, İslam alemi ve Türkiye. Kendilerinden bizlere yardım etmelerini istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak : AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.