'Tehlikelere karşı istihbarat paylaşımı çok önemli'

'Tehlikelere karşı istihbarat paylaşımı çok önemli'

AB Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Mogherini, "Her seviyede güçlü bir koordinasyon, özellikle de yeni tehlikelere karşı istihbarat paylaşımı bizim için çok önemli" dedi.

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, NATO Dışişleri Bakanları toplantısı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, NATO ile güçlü ve yakın işbirliğine değer verdiklerini söyledi.

AB ile NATO'nun krizlere yaklaşımının farklı olduğunu ifade eden Mogherini, buna karşın iki kurumun da aynı değer ve endişeleri paylaştığını belirtti.

Mogherini, toplantıda Rusya ile olan gerilimi, Ukrayna'daki durumu, Minsk Anlaşması'nın uygulanması için AB'ye düşen görevleri, AGİT'e verilecek desteği ve ittifakın güneyindeki krizi konuşacaklarını söyledi.

Libya'da ve Akdeniz'deki kriz hakkında katılımcılara brifing vereceğini ifade eden Mogherini, pazartesi günü dışişleri ve savunma bakanları toplantısı yapacaklarını hatırlatarak NATO-AB işbirliğinin yapısını da ele alacaklarını duyurdu.

Haziranda'da AB'nin savunma ve güvenlik yatırımlarının da gündeme geleceğine işaret eden Mogherini, AB'nin NATO'dan farklı olduğunu ancak AB'nin bölgede ve dünyadaki faaliyetlerinin askeri yönünün göz ardı edilmemesi gerektiğini kaydetti.

"Her seviyede, her alanda ve değişik yaklaşımlarda güçlü bir koordinasyon, özellikle de yüz yüze olduğumuz yeni tehlikelere karşı  istihbarat paylaşımı bizim için çok önemli" diyen Mogherini, farklılıklarına rağmen NATO ve AB'nin birbirini tamamlayıcı nitelikte olduğunu söyledi.

Muhabir: Sinan Polat

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.