Tedavi edilen oklu kirpi doğaya bırakıldı

Tedavi edilen oklu kirpi doğaya bırakıldı

Marmaris'te yaralı bulunan ve bölgede türüne az rastlanan oklu kirpi, tedavisinin ardından doğaya salındı

Marmaris'te yol kenarında yaralı bulunan ve vatandaşlar tarafından "Oktay" ismi verilen oklu kirpi, tedavisinin ardından doğaya bırakıldı.

Osmaniye ve Bayır mahalleleri arasında ormandan geçen yolun kenarında 14 Ekim'de yaralı bulunan oklu kirpi, Gökova'daki Medikavet Hayvan Hastanesinde yapılan tedavinin ardından sağlığına kavuştu.

Vatandaşların "Oktay" ismini verdiği kirpi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Muğla Şubesi Müdürlüğü ekiplerince hastaneden alınarak, karton kutuda, yaralı bulunduğu bölgeye getirildi.

Kutudan çıkmak istemeyen kirpi, görevlilere bir süre zorluk yaşattı. Daha sonra buradan çıkarılan kirpi, uzun süre hareketsiz bekleyerek etrafa baktıktan sonra gözden kayboldu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Muğla Şube Müdürü Somer Kırker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hint oklu kirpisi" olarak bilinen bu türe bölgede az rastlandığına dikkati çekti.

Bacaklarında sinir kaybı ve kalçasında kırık belirlenen kirpinin hayvan hastanesinde başarılı şekilde tedavi edildiğini söyleyen Kırker, "Oktay"ı yaralı bularak durumu kendilerine bildiren vatandaşlara teşekkür etti.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.