Tebrikler Endonezya: İşgalci İsrail'i reddetti U20 Dünya Kupası askıya alındı

Tebrikler Endonezya: İşgalci İsrail'i reddetti U20 Dünya Kupası askıya alındı

20 Yaş Altı Dünya Kupası'nı düzenleyecek Endonezya ile FIFA arasında İsrail gerilimi yaşanıyor. FIFA, ev sahibi ülkede turnuvaya katılacak İsrail hakkında veto çağrısı yapılması nedeniyle kura çekimini askıya aldı

20 Yaş Altı Dünya Kupası'nı düzenleyecek Endonezya'da, turnuvaya katılacak işgalci İsrail'e veto çağrısı yapılınca, FIFA organizasyonu askıya aldı.

Kriz, maçlara ev sahipliği yapacak Bali Adası'nın valisinin, İsrailli futbolcuları ağırlamayacaklarını açıklamasıyla başladı.

Filistin sorunu sebebiyle İsrail ile diplomatik ilişkisi bulunmayan Endonezya'nın devlet başkanı Joko Widodo, FIFA ile yapılan müzakerelere rağmen dış politikalarını değiştirmeyeceklerini söyledi.

Widodo, "Müzakerelerin ardından İsrail'in katılımına izin versek bile, Filistin'e olan güçlü desteğimiz devam edecek. Uymamız gereken FIFA kurallarına göre hareket edeceğiz. Ancak bu siyasi duruşumuzu değiştirmeyecek." dedi.

FIFA, Endonezya Futbol Federasyonu ile devam eden müzakereler nedeniyle 31 Mart'ta yapılması gereken kura çekimini iptal etti.

Dünyanın en kalabalık müslüman ülkesi olan Endonezya, 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na ev sahipliği yapması halinde futbol tarihindeki en geniş katılımlı organizasyonu gerçekleştirecek. ntv

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum