TDV, yurt dışına 200 bin İslami yayın gönderdi

TDV, yurt dışına 200 bin İslami yayın gönderdi

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), dokuz aylık dönem içerisinde Almanya’dan Japonya’ya, Arnavutluk’tan Uganda’ya kadar 39 ülkeye Kur’an-ı Kerim, İslam Ansiklopedisi, Hadislerle İslam ile farklı alanlarda kitap olmak üzere 194 bin 790 yayın desteği sağladı.

TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, vakfın hayri ve sosyal hizmetlerinin yanı sıra kültürel alanda da ilmi ve kalıcı eser üreterek kültür hizmetlerini sürdürdüğünü söyledi.

Palakoğlu, Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM)'nin en önemli eseri olan İslam Ansiklopedisi'nin 25 yıl boyunca yaklaşık 2 bin yazar ve güçlü bir redaksiyon heyetince titiz bir ilmi çalışmayla hazırlandığını vurguladı. Palakoğlu, 44 ciltlik önemli bir kaynak eser olma özelliğini taşıyan İslam Ansiklopedisi'nin 2014 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülüne layık görüldüğünü kaydetti.

İlim kültür sanat ve yayın kurulu İLKSAY ile inanç ve değerlerimize uygun yayın hazırlayarak kültür yayınları yelpazesine anlamlı katkıda bulunduklarını vurgulayan Palakoğlu, İLKSAY’ın 85 yazarla, 9 bin 782 hadisten oluşan 6 yılda hazırladığı Hadislerle İslâm eseri, gelecek kuşaklara aktarılacak kapsamlı eserler arasında yerini aldığını kaydetti.

Türkiye Diyanet Vakfı olarak, okuyucu, yazar ve yayıncıyı buluşturmak amacıyla 1983 yılından bu yana her yıl Ramazan ayında İstanbul ve Ankara'da Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı düzenlediklerini vurgulayan Palakoğlu, 2015 yılında 34’üncü Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’nı düzenlediklerini vurguladı.

Ülke genelindeki 26 yayınevinde TDV’ye ait 604 basılı, 34 sesli, görüntülü eserle birlikte ortalama 150 yayıncının 15.000 çeşit kitabının okuyucuyla buluştuğunu vurgulayan Palakoğlu, “Yayınlarımız arasında 34 eserimiz yabancı dillerde neşredilmiştir” dedi.

“Hediyem Kur'an-ı Kerim Olsun" projesiyle yurt içi ve yurt dışında Kur'an-ı Kerim'e ihtiyacı olan Müslümanlara ücretsiz Kur'an-ı Kerim göndermeyi planladıklarını vurgulayan Palakoğlu, 2015 yılının ilk 9 ayında TDV tarafından yurt içine ve yurt dışına 194 bin 790 yayın desteği sağlandığını kaydetti.

Palakoğlu, vakfın kültürel faaliyetleri çerçevesinde ülkemizde ve yurt dışında ihtiyaç duyulan yerlere Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği içerisinde yayın desteği verdiklerini söyledi. Japonya’dan gelen talep üzerine 20 bin, Arnavutluk'a 15 bin, Yunanistan’daki Müslüman kardeşlerimize farklı alanlarda 7 bin 500 yayın desteği sağladıklarını anlattı.

Uganda’ya kadar 39 ülkeye Kur’an-ı Kerim, İslam Ansiklopedisi, Hadislerle İslam ile farklı alanlarda kitap olmak üzere 194 bin 790 yayın desteği sağladıklarını anlatan Palakoğlu, şöyle konuştu: "Bu eserlerden 25 bin 970'i yurt içinde dağıtıldı. Müslüman kardeşlerimize hem kendi dillerinde yayın yapmalarına imkan vermek hem de yerel dini idareler ile Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğinin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla vakfımız yurt içi ve yurt dışına yayın desteğini sürdürmektedir.”  

IHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.