TDV, Filipinli Müslümanlarla gönül köprülerini güçlendiriyor

TDV, Filipinli Müslümanlarla gönül köprülerini güçlendiriyor

Türkiye Diyanet Vakfı yetkilileri, Filipinler'de Müslümanların azınlıkta olduğu bölgelere yardım elini uzatarak Türkiye'deki kardeşlerinin ramazan ayında onlarla birlikte olduğu mesajını veriyor.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), ramazan programı çerçevesinde Filipinli Müslümanların hizmetine sunduğu camiler, ramazan dolayısıyla yaptığı gıda yardımı ve "Hediyem Kur'an olsun" projesi ile iki ülke arasındaki gönül köprülerini güçlendirmeyi hedefliyor.

TDV Mütevelli Heyeti Üyesi Ahmet Öztürk'ün başkanlığında Filipinler'e gelen yetkililer, Müslümanların azınlıkta olduğu bölgelerde, insani ve dini ihtiyaçları karşılamayı hedeflerken, "Türkiye halkının, Filipinli kardeşlerinin yanında olduğu" mesajını veriyor.

TDV'nin Ormoc'da inşa ettirdiği Mabini Camisi'nde yapılan organizasyonda pirinç ve diğer gıda maddelerinden oluşan ramazan paketlerini ihtiyaç sahibi Müslümanlara teslim eden TDV yetkilileri, bu vesileyle bölgedeki halkın ramazan ayını kutluyor.

Gıda yardımının yanı sıra vakfın "Hediyem Kur'an olsun" projesi kapsamında Filipinli Müslümanlara Kur'an-ı Kerim hediye edilirken, bölge halkının duygulu anlar yaşadığı gözleniyor.
68 ülkede gıda yardımı ve iftar organizasyonu

AA muhabirine konuşan TDV Projeler ve Dış Hizmetler Müdürü Murat Uyar, vakfın bu ramazanda dünyanın 68 ülkesinde gıda yardımı ve iftar organizasyonları yaptığını vurguladı.

TDV'nin özellikle bulunduğu bölgede azınlık konumunda olan Müslümanların durumuna yönelik yardım faaliyetlerine önem verdiğini kaydeden Uyar, bu anlamda ibadethanelerin bakım ve onarımı ile cami inşa projelerini hayata geçirdiklerini aktardı.

Filipinler genelinde ramazan ayı dolayısıyla 2 bin 500 adet gıda paketi dağıtıldığını söyleyen Uyar, bin 500 kişiye de iftar verdiklerini dile getirdi.

Uyar, "Filipinli Müslüman kardeşlerimizin, yaklaşık 25 günlük temel gıda ihtiyaçlarını karşılayacak paketler hazırladık." diye konuştu.
"12 milyon Müslüman yaşıyor"

TDV Mütevelli Heyeti Üyesi Öztürk de "Buradaki kardeşlerimizin insani ve dini ihtiyaçlarını karşılamak üzere Filipinler'e geldik." ifadesini kullanarak, bu konuyu tarihi bir sorumluluk olarak gördüklerini belirtti.

İlk olarak 2013 yılında Filipinler'in Tacloban ve Ormoc kentlerinde ağır can ve mal kayıplarına yol açan tayfun felaketinden sonra bu bölgeye geldiklerini söyleyen Öztürk, "Buradaki kardeşlerimizin mağduriyetini görerek, Türkiye'deki hayırseverlerin buraya yaptığı yardımları ve selamlarını getirdik." dedi.

Ülke genelinde cami inşası ve bakım çalışmalarına yaklaşık bir milyon dolar harcayan TDV'nin cuma günü açılışını yaptığı Tacloban Camii ve İslam Merkezi, 350 cemaat kapasiteli ve müştemilatıyla 400 metrekarelik bir alanı kaplıyor.

105 milyon nüfusa sahip ülkede, Ulusal Filipinli Müslümanlar Komitesinin verilerine göre 12 milyon Müslüman yaşıyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.