TDV Etiyopya'da 9 bin hisse kurban kurban kesti

TDV Etiyopya'da 9 bin hisse kurban kurban kesti

Türkiye Diyanet Vakfı, Etiyopya'nın çeşitli bölgelerinde 9 bin hisse kurban keserek ihtiyaç sahibi Müslümanlara dağıttı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Etiyopya'nın çeşitli bölgelerinde 9 bin hisse kurban keserek ihtiyaç sahibi Müslümanlara dağıttı. 

TDV, Etiyopya'da gerçekleştirdiği organizasyon kapsamında ilk gün 9 bin hisse kurban kesti. Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı Etiyopya Din Hizmetleri Müşaviri Mustafa Acar ile TDV Kurumsal İletişim Koordinatörü Yüksel Sezgin tarafından yürütülen organizasyonla kurban etleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Sezgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak amacımız yer yüzünde ümmet  kardeşliğini mamur kılarak ekmeğimizi muhtaçlarla paylaşmaktır. Milletimizin vakfımıza emanet ettiği kurbanlar, bizzat görevlilerimiz ve gönüllülerimiz nezaretinde, dini esaslara uygun bir şekilde kesilmekte ve ihtiyaç sahiplerine bayram günlerinde taze olarak dağıtılmaktadır" dedi. 

Sezgin, "Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın sadece Etiyopya'da değil dünyanın 103 ülkesinin 503 ayrı bölgesinde kurban keserek ihtiyaç sahiplerine  dağıttığını" belirterek, "kurban etini, dünya Müslümanları ile paylaşmanın büyük bir gurur olduğunu" söyledi.

TDV'nin yarın da ülkede 7 bin hisse kurban keseceği ifade edildi. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.