TDV 97 ülkeden 572 öğrenciyi yarıyıl kampına aldı

TDV 97 ülkeden 572 öğrenciyi yarıyıl kampına aldı

TDV, Türkiye'de ilahiyat ve imam hatip eğitimi gören öğrencilerin mesleki alanlarda gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla 97 ülkeden 572 öğrenciyi yarıyıl kampına aldı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Türkiye'de ilahiyat ve imam hatip eğitimi gören öğrencilerin mesleki alanlarda gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla 97 ülkeden 572 öğrenciyi yarıyıl kampına aldı.

 
TDV Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada Ankara, Kayseri, Konya, Bursa ve İstanbul'daki ilahiyat fakülteleri ile uluslararası imam hatip liselerinde burslu okuyan öğrencilerin yarıyıl tatillerini değerlendirmek için kamp programı düzenlediklerini belirtti.
 
Kampların TDV il ve ilçe şubelerinin katkı ve destekleriyle yapıldığını kaydeden Tutkun, ilahiyat fakültelerinde okuyan 86'sı kız, 75'i erkek olmak üzere toplamda 161 uluslararası öğrenciye yönelik kampların Safranbolu, Fethiye, İstanbul, Bursa ve Konya'da gerçekleştirildiğini söyledi.
 
Bu kamplarda öğrencilerin mesleki alanlarında geliştirilmesi ve seçilen temaların işlenmesinin hedeflendiğini dile getiren Tutkun, "Bu seneki kamplarımızda Osmanlı Devleti ve tarih bilinci teması işlendi. Konu ile ilgili kitap tahlilleri yapıldı, tarihi yerler rehberler eşliğinde geziliyor ve konunun uzmanlarınca seminerler verildi" dedi.
 
Uluslararası imam hatip lisesi öğrencilerine yönelik Gençlik ve Spor Bakanlığının sağladığı kamplarda, okçuluktan, paint-ball ve sportif faaliyetlere kadar birçok etkinliğin bulunduğunu anlatan Tutkun, öğrencilerin kariyer planlama ve mezuniyet sonrası bir üst düzeyde eğitim ve burs imkanları gibi konularda da bilgilendirildiğini belirtti. 
 
283'ü erkek, 128 kız olmak üzere toplamda 411 öğrencinin katılacağı ortaöğretim kamplarının, 27-31 Ocak ve 1-5 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirileceğini açıklayan Tutkun, "Yarıyıl kampında sportif faaliyetlerin yanı sıra kitap kritiği ve yöresel etkinliklerle dağ yürüyüşlerine de yer veriyoruz. Alanında uzman kişilerce farklı alanlarda seminerler de kampımızda yer alıyor" diye konuştu.
 
Tutkun, toplamda 97 ülkeden 572 öğrencinin yarıyıl kampına alındığı bilgisini verdi.
 
- 108 ülkeden 2 bin 404 öğrenci eğitim alıyor
 
Tutkun, uluslararası imam hatip liseleri ile lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde dünyanın 108 ülkesinden toplam 2 bin 404 öğrenciye, Türkiye'de eğitim hizmeti sunduklarını belirtti.
 
Yurt dışından bin 36 öğrenciye de Kayseri, Konya ve İstanbul'daki uluslararası Anadolu imam hatip liselerinde eğitim verildiğini bildiren Tutkun, Somali'den 198 öğrencinin ise imam hatip liseleri, sağlık, tarım ve denizcilik meslek liselerinde eğitim hayatına devam ettiğini dile getirdi.
 
Uluslararası Konuk Öğrenci Programıyla farklı ülkelerden bin 368 öğrenciye ilahiyat fakültelerinde lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim sunduklarını açıklayan Tutkun, Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğinde Uluslararası İlahiyat Programı (UİP) kapsamında Avrupa ülkeleri, Amerika ve Avustralya'da yaşayan 695 gurbetçi öğrencinin tüm ihtiyaçlarının da vakıfça karşılandığını kaydetti.
 
AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.