TBMM Başkanı Kahraman: Said Nursi, İslam’ın sözcüsü bir münevverdir

TBMM Başkanı Kahraman: Said Nursi, İslam’ın sözcüsü bir münevverdir

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın sözleri

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Said Nursi gibi İslam’ın sözcüsü münevverinin Kur’an ve Sünnette iki cihanda saadete ermenin formülünü anlatmada insanlığa doğru rehberlik etmek için gayret sarfettiğini" söyledi.

Kahraman, İstanbul'da başlayan 11. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumuna gönderdiği mesajda, Said Nursi'nin ömrünü küfre karşı imanı savunmak ve fikirlerini anlatmakla geçiren 20’nci yüzyılın büyük İslam âlimlerinden biri olduğunu belitti.

İslam’ın doğru anlaşılması ve anlatılması her Müslümanın en başta gelen görevidir

İyiliği yaymak ve kötülüklere mani olmak her Müslümanın temel şiarı olmalıdır. Savaş, şiddet, terör ve cehaletin gölgesinde bırakılmak istenen İslam’ın doğru anlaşılması ve anlatılması her Müslümanın en başta gelen görevidir. Son yıllarda El-Kaide, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütlerinin ideolojik dayanağı olarak lanse edilmeye çalışılan İslam’ın, Kur’an ve Sünnetin ışığı altında doğru ifade edilmesi son derece elzemdir. Yine insanlığın İslam dinine bakışını sorunlu kılmak maksadıyla yukarıda bahsedilen terör örgütleri eliyle yürütülen şiddet eylemlerinin yaptığı tahribatı tespit etmeye de ihtiyacımız vardır. Dünyanın değişik ülkelerinden akademisyenlerin katılacağı sempozyum, İslam’ın manasını müdrik şekilde anlatmak için uygun bir ortam olacaktır.

Said Nursi gibi İslam’ın sözcüsü münevverler

Hayatı manevi ve maddi boyutuyla anlayıp, istikamet üzere kalmamız için başvurmamız gereken ana kaynaklarımız olan Kur’an ve Sünnetin manasından uzaklaşmak, İslam dünyasının, bugünkü sorunlarının temelini teşkil etmektir. Ana kaynaklarımızda, iki cihanda saadete ermenin formülü en sarih şekilde ifade edilmiştir. Said Nursi gibi İslam’ın sözcüsü münevverler de insanlığa bu konuda doğru rehberlik etmek için gayret sarfetmişlerdir. 

1992 yılından itibaren bu yana İstanbul İlim ve Kültür Vakfı tarafından uluslararası katılımlı olarak yapılan sempozyumdan, insanlığın günümüzdeki sorunlarına ışık tutacak çözüm önerileri çıkacağını ümit ediyorum. Ahlak ve adaletin hakim olduğu bir dünya niyaz ediyorum. Kur’an ve Sünnet Rehberliğinde Bir İman Hizmeti; Müsbet Hareket Sempozyumunu tertip edenleri tebrik ediyor, programın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor; bu vesileyle sempozyuma katılan tüm katılımcılara selam ve sevgilerimi iletiyorum.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum