Tayvan'da soğuklar 50 ölüme neden olmuş

Tayvan'da soğuklar 50 ölüme neden olmuş

Son 16 yılın en soğuk kışını yaşayan Tayvan'da en az 50 kişinin soğuk havalara bağlı olarak hayatını kaybettiği bildirildi.

Focus Taiwan'ın haberine göre, Tayvan'ın büyük bölümünde 4 derecenin altına düşen sıcaklık, hipotermi, solunum ve kardiyovasküler hastalıkları olan kişilerin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, son 16 yılın en soğuk kışını yaşayan Ada'da, ilk kez kar yağışının 400 metre rakıma kadar indiği belirtildi.

Ocak aylarında ortalama sıcaklığın 16 santigrat derecenin altına düşmediği Tayvan'da, konutların çoğunda ısıtma sistemi bulunmaması nedeniyle soğuk hava dalgasının özellikle yaşlılarla kalp sorunlarını ve nefes darlığını tetiklediği kaydedildi.

Taipei Tıp Fakültesi Hastanesi acil klinik şefi Kao Wei-feng, astım ve kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) gibi solunum yolu hastalıklarının düşen her 1 santigrat derecede, yüzde 10 ağırlaştığını söyledi.

- Japonya

Diğer yandan, Japon haber ajansı Kyodo, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle ülkede 5 kişinin yaşamını yitirdiğini, 100'den fazla kişinin de yaralandığı duyurdu.

Yoğun kar yağışı nedeniyle 600'den fazla iç hat uçuşunun iptal edildiği Japonya'da hızlı tren süratinin de bazı bölgelerde düşürüldüğü açıklandı.

-Güney Kore

Yonhap haber ajansına göre, sıcaklığın eksi 6 santigrat derecenin altına düştüğü Güney Kore'de, 500'den fazla iç ve dış hatlar uçuşu iptal edilirken, binlerce turist havaalanlarında mahsur kaldı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.