Tayland'da Osmanlı armalı camiye restorasyon

Tayland'da Osmanlı armalı camiye restorasyon

TİKA, Tayland'da Abdulhamid Han'ın devlet arması gönderdiği camiyi restore ediyor...

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta, girişinde Sultan 2. Abdülhamid'in gönderdiği Osmanlı devlet arması bulunan Bang Uthit camii, TİKA tarafından yenileniyor.
TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, 1915 yılında inşa edilen caminin külliyesinde halen dini eğitim verildiği belirtildi. Açıklamada, giriş kapısının üzerinde "Osmanlı Devlet-i Aliyye Arması" bulunan caminin restorasyonunun bu ayın sonunda tamamlanarak ibadete açılmasının planlandığı vurgulandı.
Sultan 2. Abdülhamid döneminde uygulanan "İslam Birliği" siyaseti çerçevesinde, Osmanlı’dan haberdar olan ve hilafet makamına bağlılıklarını bildiren Tayland Müslümanlarının, Sultan ve Halife 2. Abdülhamid'den bir nişane talep ettiği ifade edilen açıklamada, bu talebin ardından 2. Abdülhamid tarafından Siam Krallığı'na Devlet-i Aliyye arması gönderildiği belirtildi.
Bölgedeki Müslümanların cami kapılarının üzerine bu armanın aynısını işleyerek hilafet merkezine bağlılıklarını ifade etmek istediği kaydedilirken, Bang Uthit camiindeki Osmanlı devlet armasının günümüzde muhafaza edildiği ifade ediliyor.

dunyabulteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.