Tatvan’da afet evleri kaderine terk edildi

Tatvan’da afet evleri kaderine terk edildi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde boş ve harabe haldeki afet konutları sahipleri tarafından kaderine terk edildi.

İlçenin TOKİ bölgesindeki Cumhuriyet Mahallesi civarında yıllar önce boşaltılan köylerdeki aileler için hazırlanan ve sonrasında boş kaldığı için bir kısmı geçici olarak Suriyeliler tarafından kullanılmaya başlanan afet konutları şimdilerde uyuşturucu kullananların mekanı haline geldi. Konutların mahalleye ve mahalledeki okula yakın olması, öğrencileri ve velileri oldukça tedirgin ediyor. 

Kaderine terk edilen evler için ilgili makamlar ve ev sahipleriyle defalarca görüşmelerine rağmen herhangi bir gelişme yaşanmadığını belirten Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Menahim Dağdagül, sorunun çözülmesini istedi.

Boş kalan afet evlerinin her geçen gün tehlike saçmaya başladığını kaydeden Dağdagül, “Konuyla ilgili defalarca ilgili makamlara şikayette bulunduk. Bu karşın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne yazı yazıldı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü de bana vermiş olduğum dilekçeye cevaben oranın hak sahipleri olduğu için müdahale edemediklerini dile getirdiler. Dolayısıyla herhangi bir yol kat edilemedi.” dedi.

Mahalle sakinleri ve veliler defalarca kendisine yoğun şikayetler geldiğine dikkat çeken Dağdagül, şöyle konuştu: “Mahalle sakinlerim tarafıma bu konutların başka amaçlar için kullanıldığı, gece saatlerinde oradan mahalle sakini olarak geçemediklerini ve bu durumdan dolayı çok tedirgin olduklarını dile getirdiler. Okula yakın olmasından dolayı öğrencilerinde tehlike altındadır. Yani orası gerçekten çok kötü durumdadır. Benim yetkililerden ricam; oranın ya onarımını yaparak dar gelirli ailelere kiraya versinler ya da orası için kalıcı bir çözüm bulsunlar. Biz yetişkinler bile oradan geçerken çok korkuyoruz, çocuklarımız ve kadınlarımız gündüz bile oradan geçmeye çekiniyorlar. Mahalle muhtarlığı olarak yetkililerin bir an önce çözüm bulmasını istiyorum. Bu saatten sonra olacaklardan hiçbir şekilde ben sorumlu değilim. Birey olarak elimden geleni yaptığımın kanaatindeyim.’’ 

Öte yandan konuyla ilgili mahalle muhtarlığına yazılı cevap veren yetkili kurumlar ise afet konutlarının belli hak sahipleri olduğu için müdahale edilemediğini ve sorunun bundan kaynaklı olduğunu belirtti.

Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.