Tatlısının lezzeti 49 yıllık mayada gizli

Tatlısının lezzeti 49 yıllık mayada gizli

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yaşayan 75 yaşındaki Remzi Kaya, 49 yıldır aynı hamur mayasını bir sonraki güne devrederek tatlı yapıyor.

Tatlıcılığı babasından öğrenen Kaya (75), mesleğini ilerleyen yaşına rağmen sürdürüyor. İlk başta evinde yaptığı tatlıyı mahalle ve köylerde satışa sunan Kaya, şu anda iki pastaneyle hizmet veriyor.

Remzi Kaya, 49 yıldır aynı hamur mayasını kullanıyor. 1967'de açtığı iş yerinde hazırladığı mayalı hamuru, bir sonraki güne yapacağı tatlı için kullanan Kaya, o tarihten beri yönteminden vazgeçmedi.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçimini tatlı satarak sağladığını söyledi.

İşini çok sevdiğini anlatan Kaya, "Bu işi babamdan öğrendim ve bugünlere geldim. Şu anda 2 pastanem var ve 75 yaşına gelmeme rağmen günde 12 saat çalışıyorum. Sağ olsun müşterilerim de beni yalnız bırakmıyor. Yaz kış tatlı satışına devam ediyorum" diye konuştu.

Tatlıda aynı lezzeti yakalayabilmenin çok zor olduğunu dile getiren Kaya, geçen süreçte müşterilerine aynı damak tadını sunmaya çalıştığını vurguladı.

Hamurda mayanın çok önemli olduğuna işaret eden Kaya, şöyle konuştu:

"Elbette ustalık önemli ama kullandığınız malzemeler de tatlıyı diğerlerinden ayırıyor. Benim sırrım ise 49 yıldır aynı mayayı kullanmam. İşe ilk başladığım 1967 yılında yaptığım tatlıhamurunun bir kısmını maya olarak ayırıyorum. Bir gün sonraki hamuru da bu mayayla yapıyorum. Bu işlemi 49 yıldır sürdürüyorum."

Kaya, ilçe dışından da müşterilerinin olduğunu kaydetti.

Müşterilerden Mürsel Köse ise Kaya'dan tatlı almak için Gaziantep'ten geldiklerini söyledi.

Buradaki halka tatlının diğerlerinden çok farklı olduğunu belirten Köse, "Lezzeti harika. Buraya gelemezsek sipariş veriyoruz. Bu tatlıyı ailem de çok seviyor" diye konuştu.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.