Tataristan'da İslam Akademisi kuruluyor

Tataristan'da İslam Akademisi kuruluyor

Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresi ve Tataristan Cumhuriyeti Müslümanları İdaresinin girişimi ile Bulgar şehrinde İslam Akademisi kuruluyor

Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov’un ülkesinde "İslami Akademi oluşturulması ve “Kazan Meryam Ana Katedrali”nin yeniden onarılması hakkında bir kararname imzaladığı bildirildi.

EA Daily ajansına göre, 1932 yılında yıkılan katedralin önerilmesi Rus Ortodoks Kilisesi Tataristan bölümü ve Kazan Büyükşehir belediyesinin girişimi ile yapılacak.

Kararnamede ayrıca "geleneksel dini ve kültürel değerleri korumak, dinler ve etnik gruplar arası barışı güçlendirmek için Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresi ve Tataristan Cumhuriyeti Müslümanları İdaresinin girişimi ile Bulgar şehrinde “İslami Akademi" kurulmasının uygun görüldüğü bildirildi.

Tataristan Bakanlar Kuruluna bu yılın 31 Aralık gününe kadar "İslami Akademi oluşturulması ve Meryem Ana Katedrali”nin yeniden onarılması için bir eylem planı hazırlaması talimatı verildi.

Tataristan Hükümeti bu projelerin gerçekleştirilmesi bireyler, kamu ve dini kuruluşların katkılarını toplama organizasyonunu da üstlenecektir.

dünyabülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.