Taşyaran Vadisi'ne 'tabiat parkı' projesi

Taşyaran Vadisi'ne 'tabiat parkı' projesi

Uşak'ta suyun kayalar üzerinde yüzlerce yılda oluşturduğu şekiller dolayısıyla yöre halkının Taşyaran Vadisi olarak adlandırdığı bölge, "Tabiat Parkı Projesi" çerçevesinde turizme kazandırılacak.

Uşak'ta suyun kayalar üzerinde oluşturduğu şekiller dolayısıyla halk arasında "Taşyaran" adıyla anılan vadi, "Tabiat Parkı Projesi" kapsamında turizme kazandırılacak. 

Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürü Hüseyin Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uşak-İzmir karayolu üzerindeki Yenişehir köyü yakınlarındaki Taşyaran Vadisi'nin turizme kazandırılması için çalışmalara başlandığını söyledi. 

Aşırı soğuklarda zeminde akan suyun buz tutmasıyla adeta doğal bir akvaryuma dönüşen bölgenin jeolojik açıdan ilginç ve özel bir alan olduğunu aktaran Tekin, üç bölümden oluşan yaklaşık 57 hektarlık alanda yapılacak çalışmalarla ilgili etüt raporunun Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne sunulduğunu belirtti. 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun geçen ay Uşak ziyareti sırasında verdiği talimatın ardından kısa süre içinde çalışmaların tamamlandığını dile getiren Tekin, suyun 300-400 yılda gnays adı verilen çok sert yapılı kayaları şekillendirilmesiyle oluşan bölgenin, jeolojik açıdan doğal bir laboratuvar olduğunu ifade etti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.