Taşköprü’nün aydınlatılması için imza kampanyası başlatıldı

Taşköprü’nün aydınlatılması için imza kampanyası başlatıldı

Adana’da tarihi Taşköprü’de bir kadın turistin darp edilerek bayıltılmasının ardından, köprüye aydınlatma sistemi kurulması için imza kampanyası başlatıldı.

Roma döneminde inşa edilen Taşköprü, dünyanın hala kullanılmakta olan en eski köprüsü olması özelliğiyle Adana’nın en önemli simgesi durumunda. Bu tarihi köprü, 2 Aralık akşamı üzücü bir olaya sahne oldu. Oteline dönmekte olan Libyalı bir kadın turist, köprü üzerinde karanlıktan faydalanan bir kişinin cinsel saldırısına uğradı. Kadın, karşı koyduğu için saldırgan tarafından darp edilerek bayıltıldı. Bir süre sonra vatandaşlar, genç kadını yerde kanlar içinde baygın vaziyette buldu.

Aydınlatma ve güvenlik görevlisinin bulunmadığı tarihi köprüde yaşanan bu olay üzerine 'Adana’da Ne Var?' isimli sosyal medya platformu harekete geçti. Platform, gasp ve taciz olaylarının sıkça yaşandığı Tarihi Taşköprü ve Merkez Park’ın aydınlatılması ve güvenlik önlemlerinin artırılması için ‘Change.Org’ isimli site üzerinden 'Tarihi Taşköprü ve Merkez Park aydınlatılsın' başlığıyla imza kampanyası başlattı.

Platform tarafından imza kampanyasına yönelik yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Akşam saatlerinde köprüyü kullanmakta olan birçok kişi tedirgin. Neredeyse her gün köprü üzerinde gasp olayları yaşanıyor. Sayamadığımız onca olayın ardından geçtiğimiz günlerde köprü üzerinde bir kadın turist, karanlık köprünün üzerinde kimsenin bulunmamasından faydalanan bir sapığın tecavüz girişimine karşı koyduğu için darp edilerek bayıltıldı. Köprünün aydınlatılması için can kayıpları ya da daha kötü olaylar mı yaşanması gerekiyor? Değeri bilinmeyen turistik bir sembolün üzerindeki skandalın yankılarını tahmin edebiliyorsunuzdur. Çeşitli etkinliklerde köprünün üzerine bilumum materyaller asılıp, köprüye kalıcı zararlar verilirken, zararsız aydınlatma sistemlerinin kurulmaması için bir sebep yok. Ekmeği peşindeki işportacılara da lafımız yok ancak Taşköprü’ye güvenlik görevlisi yerleştirilemiyorsa bile en azından aydınlatma mutlaka şart. Bunun yapılabilmesi için bize destek olun. Öte yandan onlarca güvenlik görevlisinin bulunduğu Merkez Park’ta da her gün onlarca asayiş olayı yaşanıyor ve faili meçhul olarak kalıyor. Kentin gururu olan Merkez Park’a bu yakışmıyor. Yetersiz aydınlatmalar düzenlenmeli ve güvenlik görevlileri hep birlikte bir noktada oturup sohbet etmek yerine düzenli olarak parkta ring halinde olmalı.”

CİHAN 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.