Taşdelen: "Birkaç basamak merdiven eğitime engel olamaz"

Taşdelen: "Birkaç basamak merdiven eğitime engel olamaz"

Engelli bireylerin spordan sanata hayatın her alanında yer almasına yönelik hizmet üreten Çankaya Belediyesi, engellilerin eğitim hayatını kolaylaştırmak için okullarda rampa yapımına devam ediyor.

Engelli bireylerin istihdam, eğitim, spor, sanat gibi hayatın her alanında yer alabilmesi zemininde çalışmalarını şekillendiren Çankaya Belediyesi, eğitim kurumlarında rampa yapımına devam ediyor.

2015-2016 eğitim öğretim yılı öncesi Çankaya bölgesindeki 70 okulun kapsamlı tadilatını yapan Belediye, talepte bulunan okullara da rampa yapıyor. Hiçbir çocuğun engelinden dolayı eğitim hakkından mahrum kalmaması için çalışan Çankaya Belediyesi, Kılıçali Paşa İlkokulu, Ziraat Mühendisleri Ortaokulu, Sokullu Mehmet Paşa Anadolu Lisesinin de için de bulunduğu 15 okula rampa yaptı. Okullarda iç-dış cephe boyası, zemin seramik döşemesi, kapı değişimi, tuvalet yenileme ve onarımı, çatı ve olukları onarımı gibi tam kapsamlı çalışma yapan ekipler, rampa yapımında okul girişinin en uygun açısını seçerek, öğrencilerin rahat bir şekilde okula girebilmesini sağladı.

TÜRKİYE’NİN HER KÖŞESİNDE EĞİTİME DESTEK
Okullardaki çalışmaları ağırlıklı olarak tatil dönemlerinde gerçekleştiren Belediye ekipleri, çalışmaların eğitimi aksatmamasına özen gösteriyor. Çankaya Belediyesi’nin engelli bireyler ve eğitim odaklı çalışmalara her zaman öncelik verdiğini dile getiren Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Hiçbir yurttaşımızın eğitim hakkından mahrum kalmasını istemeyiz. Engelli bir kardeşimin eğitimine birkaç basamak merdiven engel olamaz. Bizden talepte bulunan her okula rampa yapacağız” dedi. 

Temel insan hakkı olan eğitim için sadece Çankaya sınırlarında değil Türkiye’nin dört bir yanından gelen taleplere karşılık veren Çankaya Belediyesi, bugüne kadar Kars’tan Muş’a Ardahan’dan Adıyaman’ a, Çankaya Çocuk Kitapları serisinden oluşan kitaplar, kırtasiye malzemeleri ve çeşitli oyuncak gönderdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.