'Tasavvuf müziği korosu' ilgi görüyor

'Tasavvuf müziği korosu' ilgi görüyor

Elazığ'da, müzik öğretmenlerinin üflediği ney sesinden etkilenerek tasavvuf müziğine yönelip bir koro oluşturan Elazığ Lisesi öğrencileri icra ettikleri sanatla büyük beğeni topluyor

Elazığ Lisesi müzik öğretmeni Ahmet Şekeroğlu'nun yönetiminde 2 yıldır tasavvuf müziğinin ana enstrümanları olan ney ve bendir ile musiki eğitimi alan öğrenciler, merakla başladıkları sanatta ustalaşarak ilk etapta 40 kişiden oluşan koro oluşturdu.

Okul içinde düzenlenen etkinliklerde konserler veren liseli gençler, büyük beğeni toplamaları üzerine konserlerini okul dışına taşıdı.

Özel günlerde düzenlenen programlarda sahneye çıkan koro, Türk Tasavvuf Müziği repertuvarından seslendirdikleri eserlerle herkesin takdirini kazanıyor.

Kurdukları tasavvuf müziği korosuna diğer okullardan da öğrencilerin katılmak için talepte bulunmaları üzerine Şekeroğlu, bin kişiden oluşan bir koro kurarak Türkiye çapında konser vermeyi hedefliyor.
Günden güne ilgi arttı

Şekeroğlu, derste müzik aletlerini uygulamalı olarak tanıtırken üflediği neyden çıkan nağmelerin öğrenciler üzerinde büyük bir etki oluşturduğunu anlattı.

Tasavvuf müziğinin sadece insanların kulaklarına değil gönüllerine de hitap eden bir müzik olduğunu ifade eden Şekeroğlu, şöyle konuştu:

"Çalışmalarımızın okulumuzda ve çevresinde giderek büyüdüğünü görmek heyecanımızı günden güne daha çok arttırdı. Şu ana kadar sayımız 40'a ulaştı. Bundan sonraki hedefimiz çevre okullar ile sayımızı bini tamamlayıp bin kişilik dev bir konser vermek."AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.