Tarımda ÜFE % 4.5 azaldı

Tarımda ÜFE % 4.5 azaldı

Tarım ÜFE, temmuzda bir önceki aya göre yüzde 4,55 azaldı, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 5,79 artış gösterdi

Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE), temmuzda bir önceki aya göre yüzde 4,55 azaldı, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 5,79 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılı temmuz ayına ilişkin Tarım ÜFE verilerini açıkladı.

Buna göre, Tarım ÜFE, temmuzda bir önceki aya göre yüzde 4,55 geriledi, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,79 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 11,57 yükseldi.Aylık değişim, tarım ve avcılık ürünlerinde yüzde 4,79, ormancılık ürünlerinde yüzde 2,68 düştü, balıkçılıkta ise yüzde 3,16 artış gösterdi.En fazla aylık azalış, çok yıllık bitkisel ürünler ana grubunda görüldü. Bir önceki aya göre, tek yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 2,30, çok yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 15,84 azalış oldu. Canlı hayvanlar ve hayvansal ürünler ana grubunda ise yüzde 1,95 artış yaşandı.

SEBZE DÜŞTÜ, SÜT ARTTI

Alt tarım gruplarından sebzeler ise bir önceki aya göre yüzde 2,90 düşüş gösterdi. Bu gruptan tahıllar, baklagiller ve yağlı tohumlar yüzde 2,13 ve çeltik yüzde 1,96 azaldı, canlı sığırlar ve bunlardan elde edilen işlenmemiş süt yüzde 1,70 artış kaydetti.

Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.