Tarikat ve cemaatler şeffaflaştırılacak!

Tarikat ve cemaatler şeffaflaştırılacak!

Abdülkadir Selvi: Şeyh veya Ağabey vefat ettiğinde mal varlığı şahısların üzerinde kalmayacak, ”Emval kavgası” yaşanmayacak!

Risale Haber-Haber Merkezi

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, tarikat ve cemaatler için yapılanmaya gidileceğini, bu kurumların şeffaflaşması, hizmetlerinin ve mal varlıklarının kayıt altına alınmasının sağlanacağını söyledi.

"Aleviler, tarikatlar ve cemaatler için ne getiriliyor" başlıklı yazısında Alevi sorununun çözümüyle ilgili önemli bir adım atıldığını hatırlatan Selvi, "Geleneksel İrfan Merkezleri ve Cemevleri" diye bir sistem getirildiğini belirterek, "Cemevleri ve ocaklara hukuku statü kazandırıldıktan sonra, bu merkezler camilerin yararlandığı kolaylıklardan istifade edecekler" dedi.

Alevilerle ilgili pozitif bir bakış açısının hâkim olduğu bir çalışma yapıldığına dikkat çeken Selvi, "Peki, Sünni tarikatlar ve İrfan Merkezleri için ne düşünülüyor" sorusunu şöyle cevapladı:

"Aslında bu düzenlemenin Sünni tekke ve geleneksel irfan ocaklarını ilgilendiren çok önemli bir boyutu var. Benzer bir kurul üzerinde duruluyor. Sünni tarikat ve cemaatler bu tercihi yaptıkları takdirde bir yapılanmaya gidilecek. Böylece tarikat ve İrfan Merkezleri'nin şeffaflaşması, hizmetlerinin ve mal varlıklarının kayıt altına alınması sağlanacak. 

Şeyh hazretleri veya Ağabey vefat ettiğinde tarikatın ve cemaatin mal varlığı çocuklarının veya şahısların üzerinde kalmayacak. ”Emval kavgası” yaşanmayacak. Mal ve hizmetlerde süreklilik sağlanacak. Tabii cemaat ve tarikatlardaki yerleşik yapı buna nasıl yaklaşacaklar, merak ediyorum.

 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
15 Yorum