Tarikat mensubu futbolcu Aykut Demir ile Trabzonspor arasındaki faiz tartışması

Tarikat mensubu futbolcu Aykut Demir ile Trabzonspor arasındaki faiz tartışması

Trabzonspor ile eski futbolcusu Aykut Demir arasında faiz tartışması yaşanıyor

Risale Haber-Haber Merkezi

Her futbolcu gibi alacağını tahsil edemeyince mahkemeye giden futbolcuya ana para ve faiz ödenmesi de kararlaştırıldı. Ancak Trabzonspor'un gelişmeyi futbolcunun "tarikat mensubu" yönüne vurgu yaparak "faiz"i eleştirmesi şaşkınlık uyandırdı. Bunun üzerine Aykut Demir'in Trabzonspor'a cevabı gecikmedi.

Futbol dünyasında pek rastlanılmayan faiz tartışmasının ayrıntıları şöyle:

Trabzonspor'un duyurusu şöyle:

Kamuoyunun bildiği üzere; geçmişte kulübümüzde forma giyen ve ilgili dönemde "Yağ ölçüm testine geç gelmesi" nedeniyle sözleşmesi tek taraflı olarak fesih edilen Aykut Demir, feshini TFF’ye taşımış, beraberinde UÇK ve Tahkim Kurulları kulübümüzü haksız bularak 9 milyon 815 bin 580 TL ödemeye mahkûm etmiştir.

Yönetim Kurulumuz, diğer tüm girişimlerinde olduğu gibi memleket ve Trabzonsporluluk hassasiyetini ön planda tutarak ilgili futbolcuya son güne kadar tazminatı için indirim veya taksitlendirme taleplerini iletmiştir.

FAİZİ DE TALEP ETTİ!

Ancak; yaşantısından ahlakı ve vicdani değerlerinin yüksek olduğunu düşündüğümüz Trabzonlu futbolcu tüm iyi niyetli taleplerimizi reddetmiş ve tazminatını kur farkı – faiz dâhil olmak üzere talep etmiştir! Bunun üzerine kulübümüz, ilgili futbolcuya ciddi bir kısmı faiz ve kur farkından oluşan 9 milyon 815 bin 580 TL’lik tazminat tutarını bugün itibariyle tek seferde ve peşin olarak ödemiştir.

Bu vesileyle; ilgili futbolcu başta olmak üzere geçmiş dönem Yönetim Kurulları ve Başkanların eylemleri sonucunda kulübümüzün ödemek zorunda olduğu, Süper Lig için lisans almamıza engel teşkil eden toplamda 23 milyon 989 bin 262 TL’lik ödemenin bugün itibariyle gerçekleştirildiğini tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Aykut Demir'den Trabzonspor'a faiz cevabı

Trabzonspor, tazminat ödediği Aykut Demir'in parasını faiziyle birlikte aldığını açıklamıştı. Aykut bu açıklamaya, "İslami kimliğimi ortaya koyarak bunun üzerinden bir mağdur edebiyatı yapmalarını son derece talihsiz buluyorum." cevabını verdi.

"İSLAMİ KİMLİĞİMİ KULLANMALARI TALİHSİZLİK"

Aykut Demir yazılı bir ifadeyle şu sözleri söyledi:

Trabzonspor tarafından şahsıma yapılan açıklamaya karşı beyanatımdır. Hiç bir şekilde geçerli bir sebep sunulmadan sözleşmemin fesh edilmesiyle mağdur edilerek ayrıldığım Trabzonspor'un asılsız yalanlamalarını kabul etmiyorum. İki yılı geçen davanın sonuçlanmasıyla kulübün haddini aşan bir şekilde İslami kimliğimi ortaya koyarak bunun üzerinden bir mağdur edebiyatı yapmalarını son derece talihsiz buluyorum.

6 BOYUNCA TELEFONLARIMA CEVAP VERİLMEDİ

Ne acıdır ki yağ ölçüm testini bahane ederek sözleşmemi tek taraflı fesh ederek şahsımı adeta vasıfsızlaştırıp transfer döneminin bitmesine çok kısa bir süre kala düzmece bir fesh planlayıp futbol hayatım bitirilmeye çalışılmıştır ve bu benim için manevi bir yıkım olmustur. Daha önceki süreçte alacaklarımı taksitlendirmeye gidip aramızda ödeme planı oluşturduk ama Trabzonspor kulübü maalesef buna uymadı. 6 ay boyunca telefonlarıma cevap verilmedi. Kadrosunda yer aldığım süreçte aylarca para alamamama rağmen dava etmediğim dava edenlerin daha sonraki dönemde baş üstüne çıkarıldığı kulübüm bana maalesef başka seçenek bırakmamıştır. Trabzonspor kulübü ödeme gününe iki gün kala daha önce kulüple yapmış olduğum fakat kulübün uymadığı ödeme planı ve taksitlendirme gibi önerilerle geldiler.

FAİZİ HELAL PARAMA KARIŞTIRMAM

Öncelikle ve özellikle şunu belirtmek isterim ki Müslüman Türk vatandaşı olarak karşı taraftan talep ettiğim değil, dava üzerinden sonuçlanan faizin hiç bir şekilde kendi şahsi helal parama karışmadan hakkım olan paramı alıp geri kalanın ihtiyaç sahibi Türk vatandaşlarımıza aktarılacağını belirtmek isterim!

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum