Tarihi Ulu Camii'den kardeşlik mesajı

Tarihi Ulu Camii'den kardeşlik mesajı

Bursa'da, 6 asırlık Ulu Camii'nin mahyasından Türkiye'ye kardeşlik mesajı verildi. Ulu Camii'nin minarelerine "Şimdi kardeşlik zamanı" yazılı mahya asıldı.

Bursa'nın timsali haline gelen Ulu Camii'den dünyaya ve Türkiye'ye kardeşlik mesajı verildi. Yakın zamanda bazı şehit cenazelerine ev sahipliği yapan Ulu Camii'nin minarelerine, "Şimdi kardeşlik zamanı" yazılı mahya asıldı. Ayrıca cami duvarına büyük bir Türk bayrağı asıldı. Kapalıçarşı esnafından Aykut Taştan, "Burada 4 yıldır esnaflık yapıyorum. Ulu Camii'nin mahyasında kardeşliği öğütleyen bir yazı yer aldı. Çok daha erken verilmesi gereken bir mesajdı. Yıllardır sürekli kavga ediyoruz. Din bakımından, mezhep bakımından, yeri geldiğinde ırk bakımından kavga ediyoruz. Fark etmemiz gereken şey, hepimizin aynı gemide olduğu. Bu gemi bir taraftan su alırsa birlikte batarız. Burada pek çok farklı görüşten insan var. Herkes birbirinden alışveriş ediyor, birbiriyle sohbet ediyor. Farklılıklar olduğunda insanların kavga etmesi akıl işi değil" dedi.

Pek çok insanın bir araya geldiği yer olan camilerin bu nasihatlerin verilmesi için en doğru yer olduğuna dikkat çeken Taştan, "Aslında bu mesajın verilmesi için en doğru kurumlardan biri camilerimiz. Pek çok insana hitap ettiği için bu işin burada yapılmasını yerinde buluyorum" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.