Tarihi Şadyan Köprüsü’nde restorasyon

Tarihi Şadyan Köprüsü’nde restorasyon

Elazığ’ın Maden ilçesinde bulunan ve İpekyolu’nun önemli geçiş güzergahı olan tarihi Şadyan Köprüsü’nün restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Maden ilçesinin Dutpınar köyünde bulunan tarihi Şadyan Köprüsü’ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İlçe Kaymakamı Davut Düzgün, “Tarihi Şadyan Köprüsü aslında Osmanlı’dan da önce burada tarihi ipek yolunun bir parçası olarak, doğuyu daha iç bölgelere bağlayan çok canlı ticaretin olduğu bir köprüdür. İlerde kervansaray kalıntıları da var. Onları da ileride inşallah görebiliriz. Bu iki yakayı birbirine bağlayan çok geçmişi olan köklü bir ulaşım mekanı, ulaşım eseridir. Tabi bu yüzyıllar boyunca çeşitli tamiratlar görmüş. Bu tamiratlar içerisinde çokta aslına uygun ve güzel şeyler yapılmamış” dedi.

“KÖPRÜYÜ, MADEN TURİZMİNE KAZANDIRDIK”

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü ile birlikte köprünün restorasyon çalışmalarını yürüttüklerini belirten Düzgün, “Karayolları bu işte finansmanı sağladılar. Bizlere destek oldular. Gördüğünüz haliyle maden turizmine bu güzel köprüyü kazandırdık. İnşallah bundan sonrada hem Madenli hemşerilerimiz hem Elazığlı hemşerilerimiz hem de bölgedeki doğayı, ekolojiyi, tabiatı seven vatandaşlarımızı bekliyoruz. Onları buralarda misafir etmek, ağırlamak istiyoruz. Sadece köprü değil, köprünün yanında muhteşem bir doğa var. Muhteşem tarihi güzelliklerimiz var. Hükümet konağımızı, saat kulemizi, tarihi camilerimizi turizme kazandırma projemizin ayaklarından birisi de Şadyan köprüsüydü. İnşallah memleketimiz , ülkemizi için hayırlı olur” diye konuştu. 

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.