Tarihi ilçede geleneksel sokak oyunları yaşatılıyor

Tarihi ilçede geleneksel sokak oyunları yaşatılıyor

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bir ilkokulun bahçesine şekilleri çizilen geleneksel sokak oyunları hem yaşatılmaya çalışılıyor hem de çocuklara aşılanıyor.

Ünsal Tülbentçi İlkokulu öğretmen, veli ve öğrencileri tarafından yapılan uygulamayla öğrencilerin, teknoloji bağımlılığından kurtarılarak daha çok sosyal hayata karışmaları amaçlandı. 

Bu kapsamda okulun bahçesine, "seksek", "köşe kapmaca" ve "yağ satarım bal satarım" gibi geleneksel sokak oyunlarının şekilleri çizildi. Öğrenciler hem ders aralarında hem de okuldan arta kalan zamanlarında buraya gelerek oyun oynuyor. 

Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer, öğretmen, veli ve öğrencilerin bir arada bu faaliyeti yapmalarının çok önemli olduğunu belirterek, "Amaç, çocukların sokağa çıkmasını, bahçeye çıkmasını sağlamak. Çocuklarımız televizyonun karşısında ellerinde tabletler, bilgisayarlar... Ancak olabildiğince bahçede, sokakta, çocukluğumuzda bizlerin oynadığı bütün oyunları çocuklarımız da oynasın ve aslında oynayarak da öğreniyorlar" diye konuştu.

Yapılan uygulamayla çocukların daireleri, üçgenleri, kareleri, kümelenmeleri de öğrendiğini aktaran Ürkmezer, uygulamanın diğer okullarda da devam edeceğini söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş de öğrencilerin sadece akademik anlamda değil sosyal anlamda da gelişmelerini önemsediklerini belirtti.

Okul bahçelerini renklendirerek, eğlenceli ve öğretici hale getirip çocukların çok fonksiyonlu şekilde gelişmesine katkı verdiklerini vurgulayan Gümüş, "Bütün okullarımızda bu tür alanlar oluşturarak çocuklarımızın eğlenerek öğrenmelerine imkan tanıyoruz" dedi.

 Bunları tüm okulumuzda yaygınlaştıracaklarını söyleyen Gümüş, "Bir şehrin kent meydanı vardır, çocuklar için de kent meydanı okulun bahçeleridir"  dedi.

Bu arada, teneffüs saatlerinde oyunları oynayan öğrencilere, öğretmenleri de eşlik ediyor. 

Kaynak:AA 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.