Tarihçi Mehmet Genç: Beni teşvik edenlerden biri de Bekir Berk ağabeydi

Tarihçi Mehmet Genç: Beni teşvik edenlerden biri de Bekir Berk ağabeydi

Dün vefat eden tarihçi Mehmet Genç, akademisyen olmasında Avukat Bekir Berk'in sözlerinin de etkili olduğunu söylemişti.

RİSALEHABER

Genç'in ilgili hatırasını Bekir Berk ağabeyin oğlu Mustafa Zübeyir Berk aktardı.

2009 yılında Mehmet Hoca ile tanıştığını ve kitabını imzalattığını belirten Zübeyir Berk'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

19 yaşında genç bir İktisat talebesi iken tanışmıştım Hoca ile. Üniversiteye başladığımda ilk okuduğum kitaplardan biriydi hocanın muhteşem eseri. Daha sonra Şehir Üniversitesi'nde öğrencisi olmak da nasib oldu. Benim için hayatımdaki en büyük övünçlerden birisidir.

Tanıştığımız gün Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde duygulanmıştı. 1952 senesinde Milliyetçiler Derneği'nde babamın bir konuşması varmış. Lise ve üniversite talebelerini akademiye girmeleri için teşvik etmiş. O esnada Hoca da o salonda imiş ve konuşmasından çok etkilenmiş.

mehmetgencimza.jpg

Onu akademiye yönlendiren amillerden birinin babam olduğunu söyleyince duygulandı. Yıllar sonra 2012 yılında girdiğim yüksek lisans mülakatında bu anısını meclisteki jüriye de anlatıp duygulanmıştı. Ben de çok etkilenmiştim. Hoca tanıdığım gerçek Arif ve Alim zatlardan biriydi.

Allah mekanını mübarek, makamını âlî etsin. Hac Yolunda Bir Karınca olarak çıktığı yolda çok sevdiği Rabbine ve Resûl'üne kavuştu inşallah.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum