Tarhan üniversite adaylarını uyardı: Sevmediğiniz bölümü kesinlikle yazmayın!

Tarhan üniversite adaylarını uyardı: Sevmediğiniz bölümü kesinlikle yazmayın!

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, içerisinde bulunduğumuz tercih dönemine ilişkin adaylara ve ailelere önemli tavsiyelerde bulundu. 

Bu senenin üniversite adaylarının Z kuşağı üyeleri olduğunu kaydeden Tarhan, adaylara ilgi alanlarına göre tercihte bulunmalarını tavsiye etti. Tarhan, “Adaylar hiç istemediği bölümü kesinlikle yazmasın. Bir insan yaptığı işi severek yapıyorsa o işten zevk alır ve heyecanlanır. Fakat sevmeyerek yapıyorsa stres olur. Onun için adaylar muhakkak ilgi duyduğu alanları tercih etsin. Sevgi değişkendir. Yüzde 100 sevmez de yüzde 51 sever. Sevgi burada uzun vadeli mutluluğa dönüşür” dedi.

Anne baba, çocuğa seçenek sunsun ama buyurgan yaklaşmasın

Böyle durumlarda son kararı gençlere bırakmak gerektiğini vurgulayan Tarhan, şunları söyledi: “Anne babaların çocuklara farklı bakış açıları getirmesi gerekiyor. Anne baba, çocuğa seçenek sunsun ama buyurgan yaklaşmasın. Anne baba buyurgan davranırsa, çocuk mutsuz olduğunda anne babayı suçlar. En ideal karar son kararı birlikte almaları. Şu anda çok örnek var. Tıp fakültesinde okuyan, üçüncü sınıfa gelmiş öğrenciler istemedikleri için bırakmak istiyorlar. Büyük keşifleri mutlu kişiler yapıyor. Gençleri aynı zamanda bir yapının parçası olmaya alıştırmamız gerekiyor.”

İnsan sevmediği işte çalışmak istemez

Meslek seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalara da değinen Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Gençlerde şu anda özellikle fazla mali kaygı oluşmaya başladı. Var olabileceği ama aynı zamanda onurlu olabileceği, başını dik tutabileceği bir alanda çalışmak ister. İnsan sevmediği işte çalışmak istemez. Çalışırsa da başarılı olamaz. İşin öznesi olabileceği ve mutlu olabileceği işte çalışmalı. Öbür türlü sadece bedenen yorulur. Bunları da göz önünde bulundurmak gerekiyor” dedi.

Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.